NAJMLAJŠI ODLIČNI V BEOGRADU

23.04.2014

Z veselimi obrazi se iz Beograda domov vračata tudi najmlajši selekciji HK Triglava. U8 in U10 sta nastopili na največjem turnirju regije in uspešno pomerili svoje hokejsko znanje z vrstniki 12 klubov iz štirih držav.

Selekcija U10 je med 10 ekipami osvojila 2.mesto, kar je najboljša uvrstitev HK Triglav odkar sodeluje na turnirjih v Beogradu, ki je letos tam potekal že trinajstič. Triglavani so na turnirju proti srbskim, hrvaškim in znancu iz domačih logov, Mariboru, odigrali 9 tekem in pri tem zabeležili 7 zmag, 1 neodločen izid in 1 poraz. Slednjega jim je prizadejal ravno Maribor, ki je nastopil okrepljen z igralci Bleda in Celja. "Potrebno je povedati, da take igre kot so jo fantje prikazali na tem turnirju, zares niso še nikoli. Lahko bi rekli, da so združili in prikazali prav vse vrline hokeja, ki so se jih naučili v tem letu, tako da sem zelo zelo zadovoljen," je navdušen trener Anže Pintar.

Prav tako se je izkazala tudi mlajša selekcija U8. Kljub temu, da je odšlo v Beograd zgolj 7 igralcev, so se tudi oni izvrstno odrezali in med 11 ekipami iz Srbije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Slovenije, zasedli odlično 4. mesto ter si z borbenostjo, predvsem pa nepopustljivostjo, priigrali "leseno" kolajno. Še en dokaz, da v Kranju imamo hokejsko prihodnost.

"S celotnim turnirjem moramo biti res zelo zadovoljni. Pohvaliti moram prav vse igralce, od prvega do zadnjega, saj so res dali vse od sebe. Za nekatere igralce pri selekciji U10 je bil to zadnji obisk omenjenega turnirja, saj jih naslednjo sezono v selekciji U12 že čakajo prave tekme na celo igrišče. Lahko rečem, da so dobro pripravljeni za nove izzive na višji ravni in jim pri tem želim vse dobro v nadaljevanju hokejske poti," zaključuje Anže.

 

Fotogalerija je na Facebook strani