SELEKCIJI U10 IN U8 USPEŠNI V BEOGRADU

16.04.2012

Za najmlajšima selekcijama orlov je še zadnji, zdaj že tradicionalni beograjski, turnir v sezoni 2011/12, na katerem se srečujejo hokejski nadebudneži Srbije, Hrvaške, Slovenije, Madžarske in Romunije. Predstavnikov slednjih dveh letos resda ni bilo, kljub temu pa je na led dvorane Pionir zadrsalo skoraj 400 hokejistov iz 11 klubov in se v okviru selekcij U8 oz. U10 pomerilo vsak z vsakim.

Moštvi Triglava sta bili tudi letos več kot dostojen demonstrator kranjskega hokeja in trd nasprotnik tekmecem ter tako zapustili dober vtis s prav takimi rezultati.

Starejši, ki so nastopili z dvema napadoma, večinoma poslavljajočega se letnika 2002, so na turnirju prikazali zelo dobre predstave in vnovčili letošnje U11 izkušnje. S čvrsto obrambo in zanesljivim vratarjem ter hitrim prehodom v napad in številnimi streli, so diktirali tempo na večini srečanj in bili le na eni, v finišu turnirja, v podrejenem položaju. Na turnirju so na 9 odigranih tekmah slavili petkrat, dvakrat igrali neodločeno in dvakrat izgubili. S 17 točkmi in gol razliko 24:13 (na 8 tekmah prejeli le 6 zadetkov) so na koncu osvojili 3. mesto med 10 ekipami, z le kančkom sreče več, bi lahko bili tudi mesto višje.

Všečne predstave so prikazali tudi mlajši (<2004) ter z drsanjem in bojem za ploščkom pokazali, da gre nanje računati tudi na prihodnjih beograjskih in drugih turnirjih. Na 10 odigranih srečanjih so se štirikrat veselili zmage in šestkrat izgubili, pri čemer jim volje nikakor ni zmanjkalo. Z 12 točkami in gol razliko 18:25 so na koncu zasedli 6. mesto med 11 ekipami. Na ta mesta se je na preteklih BG turnirjih uvrščala tudi zdajšnja U10, kar kaže, ob zavzetem delu na treningih in v primerjavi  s tekmeci, na trend izboljševanja rezultatov skozi leta.

A rezultati gor ali dol. Fantiči, na koncu za vložen trud okiteni z novimi kolajnami, so kljub dolgi vožnji tja (na petek, 13.) in nazaj uživali v igranju hokeja z vrstniki, se v prostem času zabavali ali kratkočasili s psp-ji. Trenerji so pričakovano učinkovito animirali in nadzirali dogajanje, starši , kot vedno, ob mladostnih melodijah prišli na svoj večerno-zabavni račun. Enigma ostaja le vprašanje manjše udeležbehockey papas na račun hockey mamas. A je že prav tako:-)

…..Fotogalerija

Zdaj ostane še stiskanje pesti za našo reprezentanco na turnirju svetovnega prvenstva divizije I v Ljubljani in ogled kakšne izmed tekem v stožiški dvorani, dva dolgočasna nehokejska tedna (če ne računamo NHL), po praznikih pa že začnemo s suhimi treningi in pripravami na novo sezono.