Zadnja novica

URNIK TRENINGOV

U10: MALČKI ODLIČNO V ZAGREBU

24.02.2014

Selekcija HK Triglav U10 se je minuli vikend udeležila dvodnevnega mednarodnega turnirja v hrvaški prestolnici. Na turnirju, ki je potekal v jubilejni 10. izvedbi, je sodelovalo kar 20 ekip iz Avstrije, Bosne, Hrvaške, Srbije in Slovenije. Orliči so na zagrebškem drsališču Velesajam v dveh dneh odigrali 10 tekem, tekmeci pa Medveščak (2), Mladost (2), Zagreb, Vienna Capitals, Partizan, Taš, Beostar in MK Bled. Ritem tekem je bil tako za igralce kot vse ostale naporen, a so ga naši hokejisti zmogli in na turnirju zbrali 5 zmag, 3 neodločene izide in 2 poraza, kar je Triglavane na koncu uvrstilo na tretje mesto v skupini A.

Seveda rezultati niso bili v ospredju. Pomembneje je, da so igralci HK Triglav pustili viden pečat na turnirju. Z najboljšo igro v celotni sezoni so poželi simpatije in dobili pohvale trenerjev tujih ekip. Te so se po prvem dnevu na naše še posebej pripravljale, zato je bilo drugi dan že težje igrati. Po besedah trenerja orlov ti tako kombinatorne igre v tej sezoni res še niso prikazali.

Nagrada za dobre nastope je sledila ob koncu turnirja, ko so bili iz vrst orlov na ALL STAR tekmo izbrani kar trije igralci: vratar Jakob Lah ter igralca Žan Hafner Borzatta in Jan Bitežnik. Oba igralca sta na tej tekmi, končala se je neodločenih 6:6, tudi dosegla zadetka - Jan že v prvi minuti, Žan pa zadnjega v nasprotni ekipi. Lahko se pohvalimo še s tem, da imamo najhitrejšega vratarja na turnirju, saj je Jakob Lah z ekipo Bleda zmagal v hitrostnem drsanju. Največ je k tej zmagi pripomogel prav Jakob, ki je napravil občutno razliko med ostalimi vratarji in si tako pridrsal nagrado.

Zaključek turnrija je, da smo s prikazanim lahko zelo zadovoljni in da se za prihodnost novih dobrih igralcev v HK Triglav ni bati. S turnirja, ki je bil vrhunsko organiziran, se Triglavani tako domov vračajo z lepimi občutki.

Trener Anže Pintar je po turnirju povedal: »Moja ocena celotnega turnirja je odlična. Pohvaliti gre prav vse igralce, ki so zastopali barve HK Triglav. Moram priznati, da so me prav vsi, od prvega do zadnjega igralca pozitivno presenetili. Prikazali so najboljše igre v letošnjem letu, sploh prvi dan turnirja, na drugem pa je že nastopila utrujenost, kar pa je ob le devetih igralcih tudi razumljivo. Rezultati in igra so fantom vsekakor lahko dobra vzpodbuda za nadaljnje delo