Mlajši dečki bronasti

12.03.2012

HK TRIGLAV : HD MLADI JESENICE 4 : 8 (1:1, 2:3, 1:4)

Ml. dečki so pred tekmo še lahko računali na srebro, za to pa bi morali premagati doslej še nepremagane Jeseničane po rednem delu igre. Cilj gostov pa je bil, zaključiti prvenstvo brez poraza.

Prvo tretjino so mladi železarji pritisnili, bili boljši tekmec, vendar več kot zadetka v 13. minuti niso uspeli doseči, že v isti minuti pa so domačini izenačili po čudoviti podaji Martina Urbanca je zadel Maj Tavčar, ki se je sam znašel pred gostujočim vratarjem.

Po čiščenju ledu, se je slika obrnila, domači so prevladovali, nizali napad za napadom, srečno pa so ponovno povedli igralci v rdečem. Kmalu zatem je sledilo izenačenje po samostojnem prodoru Anžeta Prostorja, vendar so gostje v naslednjih minutah ponovno ušli na +2. Ob izključitvi gostov ob koncu druge tretjine, so domači s podajama Aljaža Pivka in Jakoba Jugovica lepo izigrali nasprotnike, piko na i pa je s svojim drugim zadetkom postavil Maj Tavčar. Na zadnji odmor so tako domači odšli z upanjem na preobrat v zadnjih 15-ih minutah.

V zadnjo tretjino so tako Kranjčani odločno vstopili, po dobrih treh minutah dosegli izenačujoči gol,  po podaji Anžeta Prostorja je zadel Miha Morel. Kot, da bi Jeseničane to razjezilo, so strnili svoje vrste, domačim pa so se zatresle noge pred morebitnim še večjim uspehom in počasi so dokončno popustili, gostje pa zasluženo še štirikrat zadeli in zaključili sezono brez poraza.

Državno prvenstvo je s tem končano, očiten pa je napredek domačih, ki so še pred letom dni izgubljali proti ekipam, katerim se danes lahko enakovredno zoperstavijo. Večino ekip, pa so po srčnosti, borbi, predvsem pa znanju presegli. Zasluge gredo tako trenerjem, Juretu Kozjeku s svojimi sodelavci, kot vsem ostalim, ki na kakršenkoli način podpirajo ekipo ml. dečkov.

Naj se dobro delo nadaljuje tudi v novi sezoni, kjer bodo cilji ekip prav gotovo še višji!

KONČNI VRSTNI RED FINALNE SKUPINE V SEZONI 2011/12

1. HD MLADI JESENICE

2. HK MK BLED

3. HK TRIGLAV

4. HK OLIMPIJA