Orli v Los Angelesu

09.11.2018

Mladi orli so se že tretjič z velikim veseljem odzvali povabilu Anžeta Kopitarja in ga med krompirjevimi počitnicami obiskali v Los Angelesu. Tokratna ekipa je bila sestavljena iz 20 otrok, rojenih v letih 2008, 2007 in 2006, 2 trenerjev in 2 spremljevalcev. Preživeli so prave hokejske počitnice.

V tednu dni so si ogledali več treningov domačega NHL moštva Los Angeles Kings in njihovo dvorano za trening  s tremi ledenimi ploskvami, v kateri jih je Anže popeljal po garderobi in vseh dih jemajočih  spremljajočih prostorih dvakratnih zmagovalcev Stanlyjevega pokala. Hkrati so  izkoristili tudi možnost ogleda  treninga New York Rangersov, ki so takrat gostovali v mestu.

S pomočjo kapetana Kraljev so se dogovorili za 4 prijateljske tekme s svojimi ameriškimi kolegi, 3 z mladimi Kingsi in 1 z mladimi Ducksi iz bližnjega Anaheima. Kljub temu, da so igrali z leto ali dve starejšimi igralci, so bile tekme izenačene, orli pa so dobili potrditev, da se v Kranju z mladimi hokejisti odlično dela.

Anže Kopitar jim je omogočil ogled svoje tekme v Staples Centru proti Philadelphiji kar iz lože, na koncu pa jih popeljal do garderobe in prav do ledene ploskve, kjer so lahko otroci ujeli avtograme nekaterih njegovih soigralcev.

Med aktivnostmi, ki so bile povezane s hokejem, se je našel čas tudi za obisk plaže in kopanje  v Manhattan Beachu, obisk večih hokejskih veletrgovin, ogled Santa Monice, Beverly Hillsa  in Hollywooda ter druženje in fotografiranje z Anžetom. Prosti čas pa so kranjski nadobudneži preživljali ob hotelskem bazenu in se tako zabavali, da je bilo  po tednu dni težko oditi domov.