PREGLED TEDNA

05.11.2012

Za nami je konec tedna v katerem je na led stopil le del selekcij HK Triglav, saj so mlajši dečki in članice imeli premor, ki zdaj, ob reprezentančnih nastopih, čaka tudi ostale selekcije. Izpostavljamo zmago kadetov nad vodilnimi Jeseničani, z novimi tremi točkami se iz dvojnega gostovanja v Avstriji vračajo tudi člani. V prihajajočem tednu bodo tekmovalno aktivne le članice, katere v petek čaka domača tekma z Mariborčankami, v soboto pa potujejo v Zagreb.

 

MLADINCI (U20)

Mladinci so sinoči v Mariboru izgubili z lisjaki, zadnja dva zadetka pa so prejeli v finišu tekme. Triglav z 11 točkami ostaja na 4. mestu, vodijo pa Celjani z 24. Naslednjo tekmo mladici Triglava igrajo 18.11. na Jesenicah. Igralci Miha Potočnik, Blaž Škerjanec in Žan Zupan se bodo v premoru kot člani slovenske U20 reprezentance pod vodstvom selektroja Gorazda Drinovca udeležili turnirja v italijanski Pontebbi.

HDK Maribor - HK Triglav 5:1 (2:1,1:0,2:0)strelec: Kalan

 

KADETI (U17)

Kadeti so premagali favorizirane vodilne Jeseničane, kljub zmagi pa s 17 točkami ostajajo na 4. mestu, še naprej pa vodijo Jesenice z 21. Naslednjo tekmo Triglavani igrajo 14.11. v Mariboru, 17.11. pa doma z Olimpijo.

HK Triglav - HD Jesenice mladi 4:1

 

DEČKI (U15)

Dečki nadaljujejo niz porazov. 6. krog DP, v kategoriji dečki, je postregel z zanimivo hokejsko predstavo med visoko uvrščeno ekipo DP MK Bled in zadnjeuvrščeno ekipo HK Triglav. Srečanje so učinkoviteje pričeli gostje iz Kranja, vendar tudi trikratno vodstvo kranjskih dečkov ni bilo dovolj za zelo želene nove točke DP. Padec koncentracije in nepotrebne izključitve »orlov« so igralci iz Bleda kaznovali in zmagali z golom prednosti. Igralci Triglava so prikazali všečno predstavo, vendar s premalo drsanja in borbenosti. (hkt)

HK MK Bled - HK Triglav 4:3 (1:2,1:0,2:1)

Strelci:
Tri. 0:1 Rozman 6'
Ble. 1:1 Kapel (Tišlar) 7'
Tri. 1:2 Jeglič 12'
Ble. 2:2 Crnovič (Ivančevič, Gavrilov) 29'
Tri. 2:3 Žnidar (Jenko) 43'
Ble. 3:3 Kapel (Tišlar, Pretnar) 52' PP2
Ble. 4:3 Kapel (Crnovič, Vuk) 52' PP

 

MALČKI (U11)

Podobno gre zadnje tekme tudi malčkom. Včeraj so na prijateljski tekmi tesno izgubili z beljskimi rački, ki so za razliko od naših v igri prikazali večjo željo in hitrejši hokej ter v začetku drugega polčasa hitro povedli že s 4:0. Domači, ki se z neprimernimi športnim vedenjem na klopi niso prav nič spodbujali eden drugega, so imeli velike težave pri prehodu iz obrambne tretjine, v zadnjih 15 minutah pa so uspeli zaostanek zmanjšati.

HK Triglav - HDD Bled 3:4 (0:2); strelci: Jelar, Mravlje-Lombar, Kleindienst