U-12: Mladi orli se tudi z Bleda vračajo z zmago

15.10.2018

Igralci selekcije U-12 so na tekmi lige IHL proti HKMK Bled podaljšali niz zmag na pet. Končni rezultat je bil 6-2, mladi Orli pa tako tudi ostajajo na prvem mestu lestvice IHL lige.

Tekmo je imela sicer že viden uvodni scenarij, saj so Blejci po napaki obrambe Triglava povedli z 1-0. Na izenačenje smo čakali do 7. minute, ko je z lepim strelom od daleč zadel branilec Jaka Rakovič. Do konca uvodne tretjine smo videli še dva zadetka. Uspešna sta bila Tevž Einhauer v 11. minuti ter Anže Gradišar po podaji Mihe Perčiča v 13. minuti. Z rezultatom 3-1 v korist Triglava se je prva tretjina tudi končala.

V drugi tretjini smo gledali slabšo predstavo. Kljub vsemu je na 4-1 povišal Mark Ložar, Blejci pa so na 4-2 znižali po samostojnem prodoru.

V tretji tretjini so mladi orli z dvema goloma le še potrdili zmago. V 46. minuti je svoj drugi gol dosegel Mark Ložar, končni rezultat pa je v 51. minuti postavil Matevž Jošt. Velja omeniti, da je tokrat ob odsotnosti Jureta Klemenca celotno tekmo branil Erik Cuznar, ki je svoje delo opravil odlično.

V naslednjem krogu se mladi Triglavani po seriji štirih uspešnih gostovanj  vračajo v Orlovo gnezdo, domačo dvorano na Zlatem Polju, kjer se bodo v soboto, 20.10. ob 14.00 pomerili z zagrebško Mladostjo. Gostje so na petih tekmah doživeli prav toliko porazov in zasedajo predzadnje mesto na lestvici IHL lige.