U-12: Napolnili mrežo zaloške Slavije

29.11.2018

Igralci selekcije U-12 so očitno hitro preboleli do neke mere nepričakovan poraz proti ekipi HK SŽ Olimpija B preteklo soboto, saj so tokrat v zaostali tekmi 10. kroga s kar osmimi zadetki napolnili mrežo zaloške Slavije, poleg tega pa so drugič v treh tekmah svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.

Ekipa Slavije je bila v prvem delu srečanja sicer dokaj enakovreden tekmec, čeprav so več od igre imeli domači, ki pa v prvi tretjini niso uspeli premagati gostujočega vratarja. Na prvi gol smo tako čakali do 26. minute, ko so domači prek Anžeta Gradišarja le uspeli zadeti. Do konca druge tretjine smo videli še en gol. Po podaji Matevža Jošta je zadel Matic Črešnik.

Tekma se je v korist domačih dokončno prelomila v prvi minuti zadnje tretjine, ko je po lepem protinapadu zadel Mark Ložar. V naslednjih treh minutah so zadeli še Miha Perčič ter branilec Gaber Zupan Škrlj dvakrat, piko na i še eni lepi predstavi mladih Triglavanov pa sta postavila Mark Ložar in Matic Črešnik s svojima drugima zadetkoma na tekmi. Za predstavo si čestitke zasluži celotna ekipa pod vodstvom trenerja Domna Jemca, posebej pa je treba pohvaliti vratarja Erika Cuznarja, ki je ob odsotnosti Jureta Klemenca zaradi bolezni, branil celo tekmo in svojo mrežo uspel ohraniti nedotaknjeno.

Ekipo Triglava že v soboto čaka  nova tekma, saj se bodo v tekmi 13. kroga IHL lige pomerili z ekipo zagrebškega Medveščaka, ki na lestvici IHL lige zaseda 11. mesto z dvema zmagama in osmimi porazi. Tekma v dvorani Zlato Polje se bo pričela ob 13.00. Vabljeni!