U-12: Padla tudi zaloška Slavija

09.10.2018

Igralci selekcije U-12 nadaljujejo z odličnimi igrami v prvenstvu IHL. Tokrat so v gosteh ugnali zaloško Slavijo z 8-4 ter zmagali še četrtič zapored. Tokrat je bila odločilna že prva tretjina, ko so mladi orli s petimi goli napolnili mrežo domačih.

Prvi zadetek je v 5. minuti dosegel Matevž Jošt po podaji Marka Ložarja. Gostom je sicer uspelo hitro izenačiti, a so nato na ledu povsem prevladovali gostje. Na 2-1 je v 8. minuti povišal Matic Črešnik, na nov gol pa je bilo potrebno čakati le 17 sekund. Za 3-1 je zadel Mark Ložar. Isti igralec je bil uspešen tudi pet minut kasneje, ko je v 13. minuti zadel za 4-1. V 17. minuti je svoj drugi gol dosegel Matic Črešnik, gostom pa je 8 sekund pred koncem prve tretjine le uspelo znižati izid na 5-2.

Druga tretjina s strani mladih Triglavanov ni bila najboljša. Edini gol v tej tretjini so dosegli domači v 26. minuti. Na polovici tekme je vratarja Erika Cuznarja zamenjal Jure Klemenc. Oba sta svoje delo opravila brez večjih napak.

V zadnji tretjini so Triglavani še s tremi zadetki postavili stvari na svoje mesto. Na 6-3 je že v 39. minuti povišal kapetan Krištof Markun, minuto kasneje je za 7-3 zadel Miha Perčič. V 43. minuti sta lepo akcijo izvedla Matevž Jošt in Jaka Rakovič. Po podaji prvega je slednji zadel za 8-3. Igralci Slavije so v 50. minuti z zadetkom le še ublažili poraz. S končnih 8-4 so mladi Orli po štirih krogih še neporaženi in vodijo na lestvici IHL lige.

V naslednjem krogu, ki bo na sporedu v soboto, 13. 10, igralci Triglava ponovno gostujejo, in sicer pri ekipi HKMK Bled, ki na lestvici zaseda 8. mesto. Blejci so v dosedanjem delu prvenstva dosegli dve zmagi in doživeli dva poraza. Tekma v ledeni dvorani na Bledu se prične ob 15.30.