Zadnja novica

URNIK TRENINGOV

U-12: Zmaga in poraz

20.11.2018

Selekcija U-12 po vrnitvi iz Los Angelesa nadaljuje z igrami v IHL prvenstvu. Prejšnji torek so na domačem ledu v dvorani Zlato Polje gostili vrstnike iz celovškega KAC-a in doživeli prvi poraz v letošnji sezoni. Fizično precej močnejši gostje so bili boljši z 8-2. Gostje so v prvih dveh tretjinah srečanja povsem prevladovali na ledu ter dosegli pet zadetkov. Mladi Triglavani so ravnotežje vzpostavili šele v zadnji tretjini, ko so z zadetkoma Matica Črešnika v 42. minuti ter Mihe Perčiča v 54. minuti le uspeli nekoliko ublažiti poraz.

Včeraj po so mladi Triglavani gostovali v dvorani Tivoli, kjer so odigrali zaostalo tekmo 7. kroga. Varovanci trenerja Domna Jemca so drugič v letošnji sezoni mrežo ohranili nedotaknjeno, saj so bili od vrstnikov iz HK SŽ Olimpija A boljši s 4-0. Prva tretjina je ponudila solidno hokejsko predstavo v kateri so bili gostje za odtenek boljši in nevarnejši, a svoje premoči niso uspeli kronati z vodilnim zadetkom. Pri redkih priložnostih domačih pa se je vselej izkazal vratar Jure Klemenc, ki je tokrat odbranil prvo polovico tekme.

V drugi tretjini se je nadaljevala podobna igra. Igralci Triglava so imeli nekaj več od igre, domači pa so si prek protinapadov prav tako ustvarili nekaj priložnosti. Na prvi gol smo čakali do 31. minute, ko je igralcem Triglava le uspelo zadeti. Po lepi akciji Krištofa Markuna je zadel Miha Perčič. Na sredini tekme je vratarja Jureta Klemenca zamenjal Erik Cuznar. Oba sta svoje delo opravilo odlično kar kaže tudi rezultat. Druga tretjina se je tako končala z izidom 1-0 za goste.

Tekma je bila dokonča odločena v prvih dveh minutah tretje tretjine, ko so člani prvega napada v prvi menjavi dosegli kar dva zadetka in tako zapečatili usodo Olimpije. V 37. minuti je  po podaji Matevža Jošta zadel Mark Ložar, isti igralec pa je po podaji Matica Črešnika zadel tudi slabo minuto kasneje. Piko na i zelo dobri predstavi igralcev Triglava je v 51. minuti postavil Jaka Rakovič.

Naslednjo tekmo v IHL ligi bodo igralci selekcije U-12 odigrali v dvorani Zlato Polje v soboto, 24. 11., proti ekipi HK SŽ Olimpija B. Tekma se prične ob 10.15. VABLJENI!!