U-12: Zmaga na zagrebškem Velesajmu

01.10.2018

Selekcija mlajših dečkov nadaljuje z dobrimi igrami v IHL ligi. V tretjem krogu so na zagrebškem Velesajmu s 7-1 premagali vrstnike iz KHL Zagreb.
Tekma se sicer ni začela po željah Triglavanov, saj so domači že v 3. minuti povedli z 1-0.  Na izenačenje ni bilo treba dolgo čakati, saj je že dobro minuto kasneje za 1-1 zadel Matic Črešnik po podaji kapetana Krištofa Markuna. Sledilo je nekaj napetih minut za navijače Triglava, ko so si domači priigrali nekaj lepih priložnosti, a je mreža mladih Orlov ostala nedotaknjena. Kazen za neizkoriščene priložnosti je sledila v 18. minuti, ko je prvi gol v sezoni dosegel branilec Martin Sodnik za vodstvo Triglavanov z 2-1.
V drugi tretjini pa so igralci Triglava vse niti igre prevzeli povsem v svoje roke ter z  goloma Matevža Jošta v 24. in 36. minuti povedli s 4-1. Domači so sicer poizkušali, a so se njihovi napadi praviloma zaključevali že pred napadalno tretjino gostov. Redke strele domačih  je uspešno krotil vratar Jure Klemenc, ki je po prvi tretjini zamenjal Erika Cuznarja. Oba sta svoje delo opravila odlično.
V zadnji tretjini so mladi Orli svoje delo le še dokončali. Nadaljevali so z zelo dobro igro, ki so jo kronali še s tremi zadetki. V 46. minuti je zadel Mark Ložar za 5-1, slabo minuto kasneje pa je svoj drugi gol na tekmi dosegel Matic Črešnik. Piko na i izvrstni predstavi Triglavanov je v 49. minuti postavil branilec Gaber Zupan Škrlj, ki je zadel po lepem samostojnem prodoru.
Mlade Triglavane v prihodnjem krogu čaka tekma proti zaloški Slaviji, ki je v dosedanjem poteku IHL lige doživela dva poraza. KHL Zagreb je bil prejšnjo soboto boljši s 5-2, v tem kolu pa so Založani gostovali na Bledu, kjer so izgubili proti vrstnikom iz HKMK Bled s 5-3. Sobotna tekma v ledeni dvorani v Zalogu se bo pričela ob 12.45.