U-15: DEČKI PORAŽENI DOMA

19.11.2012

Dečki Triglava so v 7. krogu DP gostili vrstnike iz Zaloga. Štirinajstdnevni tekmovalni odmor je služil kot priprava na izboljšanje rezultatsko neuspešnega dela DP. Dečki so, v šestih predhodnih krogih, zabeležili zgolj dve točki, kar jih je prikovalo na zadnje mesto lestvice DP.

Pred srečanjem je bilo čutiti nekoliko pozitivne napetosti, odločnosti, da fantje pokažejo kaj znajo in da je trenutna pozicija na lestvici zgolj nekaj slabih trenutkov na pomembnih srečanjih. Vendar se srečanje ni pričelo po željah trenerja domače ekipe, saj so gostje hitro povedli in v ekipo orlov vnesli napetost in zmedo. Izenačenje nekaj trenutkov za tem, je napetost nekoliko omililo, vendar sta zmeda in neodločnost ostala prisotna, kar so nasprotniki izkoristili in do konca prvega dela igre izdatno povedli. Odmor med prvim in drugim delom hokejske igre je trener domačih izkoristil za dodatne napotke, izrazil željo po odgovornejši, drsalno hitrejši in agresivnejši igri. Fantje so napotke trenerja očitno preslišali in v nepovezani, statični, neodgovorni, neborbeni igri v drugem delu prejeli še dva zadetka.

Ostrejši ton trenerjevih napotkov v drugem odmoru je očitno končno zbudil nezainteresirane mladce, ki so v tretji tretjini pokazali, da hokejsko igro razumejo kot odgovornost do sebe in navijačev. Tretjina je minila v enakovrednem boju in številnih priložnostih na obeh straneh. Nekaj povezanih akciji in borba v obrambi je prinesla nekaj zadovoljstva tako v garderobo kot tudi na domačo tribuno.

Dečke v naslednjem krogu DP, v nedeljo, čaka gostovanje v Mariboru.

 

HK TRIGLAV - HK SLAVIJA JUNIORS  1:7 (1:4,0:2,0:1)

Strelec za HK Triglav je bil Maks Pikec.