U16: Derbi "slabih fantov" odločili favoriti

02.11.2018

Na lestvici razširjenega državnega prvenstva Triglav in KAC nista soseda, KAC kraljuje na vrhu brez poraza, Triglav pa se nahaja v spodnji polovici lestvice. Toda Triglav zaseda prvo mesto po številu kazenskih minut, sledi pa mu KAC, ki ima na drugem mestu 50 kazenskih minut manj. Tako je vsaj bilo do tekme na zadnji torek v oktobru.

Sodniki so v marsičem določali potek tekme, saj so podelili kazni v seštevku 130 minut, resda v »korist« Celovčanov, a to ne more biti nikomur v ponos. Obe ekipi gojita agresiven slog igre, vendar se je Korošcem to bolj obrestovalo, saj so v zadnji tretjini odločili tekmo sebi v prid. V vodstvo so rdeči prišli že v prvi minuti, domači so izid poravnali pet minut kasneje preko N. Burgarja.

V drugi tretjini so gostje spet povedli prvi a na izenačenje nismo čakali dolgo - v 34. minuti je zadel M. Majce Baškarad. Strelskemu razpoloženju na obeh straneh sta uspešno parirala oba vratarja, na koroška je bilo sproženih 23 strelov do konca druge tretjine, na kranjska pod oblastjo U. Hafnerja pa kar 29.

V zadnji tretjini smo po prejetem golu po koncu "penatly killinga"  opazovali upad želje pri domačih, ki so imeli idealno priložnost za izenačenje pri prednosti dveh igralcev, a je niso izkoristili. Hitri in motivacijsko stabilnejši gostje so premoč potrdili s četrtim golom v predzadnji minuti srečanja.

Tekma gledalcev ni pustila hladnih, po slabši predstavi na prvi tekmi v Celovcu pa je potrdila, da fantje zmorejo več – samo neposrednemu tekmecu za prvo mesto, Bledu, so Celovčani zadali tako malo golov.