U15,DEČKI: ZGOLJ ZADETEK V ZADNJI MINUTI JE PREMALO

28.10.2012

Kranjski dečki so nedeljsko popoldne žal končali s porazom. Prvi del hokejske igre je zaznamovala previdna igra na obeh straneh. Večina igre se je odvijala v srednji tretini hokejskega igrišča. Gostje so na prvi odmor odšli z minimalnim vodstvom. Počitek in napotki trenerja, so kranjskim navijačem vlivali upanje, da bo tekma do konca napeta in v duhu prejšnjih srečanj, dramatična.

Sledila je nesrečna 26. minuta, kjer s svojim neposrečenimi odločitvami v igro vstopita predstavnika monopolne organizacije. Nedosojen očiten kazenski strel, visoka palica, katero sta videla samo omenjena, je vznemirila tako igralce kot tudi navijače domače ekipe. Izkušena ekipa Jesenic je situacijo uspešno izkoristila in dodobra povedla. Tretji del igre je potekal v intenzivnem ritmu gostujoče ekipe, domači pa navkljub številnim poizkusom niso uspeli premagati gostujočega vratarja. Strelsko neuspešnost so dečki Triglava prekinili v zadnji minuti srečanja, kar je zagotovo premalo za končni uspeh.

Jeseniški dečki so zasluženo vknjižili nove točke, naši fantje pa so navkljub porazu, po besedah trenerja, pokazali določen napredek v taktično odgovornejši igri, kar nas veseli. Razumljivo je, da se hokejisti v mlajših starostnih kategorijah učijo, pri vseh dogodkih na ledenih ploskvah pa se poraja vprašanje: do kdaj trajajo učna leta za delilce pravice??

 

HK TRIGLAV - HD JESENICE MLADI  1:9  (0:1,0:3,1:5)

Strelci:
Jes 0 : 1 Seršen (Razinger, Pretnar) 16'
Jes 0 : 2 Rajsar (Seršen) 27'
Jes 0 : 3 Razinger 31'
Jes 0 : 4 Rajsar (Sintič) 32'
Jes 0 : 5 Šturm (Brglez, Sodja) 42'
Jes 0 : 6 Razinger (Seršen) 50'
Jes 0 : 7 Seršen (Rajsar) 54'
Jes 0 : 8 Šturm (Brglez) 55'
Jes 0 : 9 Brglez (Šabanovič) 60'
Tri 1 : 9 Rozman (Ban, Jugovic) 60'