BLIŽNJE SREČANJE U11 Z VRSTNIKI IZ HOKEJSKO RAZVITEJŠIH DRŽAV

10.04.2012

Za selekcijo U11 je prvi konkretnejši stik z vrstniki iz hokejsko razvitejših držav. Čeprav se z rezultati ne bi hvalili, so se fantje z nekajdnevnega tekmovanja vrnili z novimi spoznanji, predvsem pa dobre volje. Na največjem evropskem turnirju mlajših kategorij v avstrijskem Zell Am Seeju so odigrali 6 srečanj, za tekmece pa so jim bili namenjeni predstavniki Nemčije, Avstrije in Madžarske.

Tekmecem so se upirali po najboljših močeh, a ob vsakodnevnih jutranjih terminih nastopanja (6h oz. 7h), včasih tudi te “moči” ni bilo dovolj. Ob koncu so med 16 moštvi zasedli prav to mesto (zato pa zmagali v “fair playu”), ob tem pa dobili vpogled (no, bolj trenerji in starši) na vrstniški nivo hokeja. Če pustimo ob strani, da je moštvo Triglava, v primerjavi s tekmeci sestavljalo 2/3 mlajšega letnika, so drsanje, kontakt, postavitev in kombinatorika v igri že tisti atributi, ki nasprotniku prinašajo zanesljivo prednost. A priložnosti za učenje je še dovolj.

Najboljše predstave na evropskem Hockey World turnirju so prikazale selekcije Hockey Talent Academy iz češke Prage, finski Bears Hockey, ruski Hawks iz Moskve, (malce presenetljivo) madžarski UTE, švicarski Rheintal…  A je treba vedeti, da gre pri najboljših moštvih na tem turnirju vendarle za selekcije izbranih igralcev in ne toliko zgolj klubski naraščaj.

HK Triglav Kranj med vsemi nastopajočimi v 21 letni zgodovini turnirja drži s svojim 16-letnim sodelovanjem visoko četrto mesto po številu odigranih tekem. V selekcijah U11, U13, U15 in mladinski s(m)o skupaj do letošnjega odigrali kar 263 tekem in pred Triglavom so le švicarski Bern, Olimpija in selekcija Koroške. Vsekakor podatek, ki kar terja prisotnost kluba na tem turnirju tudi v prihodnje. Nenazadnje tudi zato, ker so na njem v mlajših kategorijah, med drugimi, nastopili tudi zdaj že uveljavljeni hokejisti kot so, po navedbah organizatorja, Slovenca Anže Kopitar in Marcel Rodman, Čehi Ružička, Vasiček in Krajiček, Slovaka Budaj in Bartanus, Šved E. Karlsson, Belorusa Grabovski in Kostitsyn, Avstrijci Raffl, Vanek in Kaspitz, Madžar Szuper in vrsta drugih. In morda na takem spisku dočakamo tudi kakšnega Triglavana…

Rezultati:
predtekmovalna skupina:
Triglav – UTE Budimpešta (Mad) 0:3  (0:2)
Triglav – selekcija Koroške (Avs) 1:7  (0:3); strelec: Markun
Triglav – Eisbaren Berlin (Nem) 2:6 (1:4); strelca: Markun, Mravlje
razvrstitev 13.-16.:
Triglav – Salzburg (Avs)  1:6  (1:5); strelec: Markun
Triglav – Zeller Eisbaren (Avs) 1:4 (1:2); strelec: Markun
Triglav – Waldkrainburg (Nem)  0:6 (0:3)

Fotogalerija

Preberite tudi: U11 in U13 odhajata v Zell Am See