ANŽE TERLIKAR OKREPIL VRSTE TRIGLAVA

04.09.2012

Moštvo Triglava popolnjuje moštvo za zahtevno sezono v mednarodni INL ligi. Modrim orlom se je pridružil nekdanji reprezentant, 32-letni krilni napadalec Anže Terlikar, ki bo s vojimi bogatimi izkušnjami vsekakor pomembna okrepitev.

Popularni "Terla" je ljubiteljem hokeja znan kot borben in nepopustljiv hokejist nekdanjega jeseniškega moštva, s katerim je osvojil tudi 5 naslovov najboljšega v Sloveniji. V mednarodni ligi Ebel je v dresu Acroni Jesenic v štirih sezonah zbral 184 nastopov ter za 20 zadetkov in 28 podaj zbral 48 točk. Od rdečega železarskega dresa se je poslovil po sezoni 2009/10.

V sezoni 2010/11 se je preizkusil v tujini in okrepil moštvo beograjskega Partizana, s katerim je osvojil tako naslov prvaka mednarodne Slohokej lige kakor tudi srbskega državnega prvenstva. V lanski sezoni je v ligi Slohokej branil barve HDD Bled, v končnici državnega prvenstva pa mariborskih lisjakov, ki so bili v tekmi za 3. mesto nekoliko boljši od Triglava. Skupaj je v svoji 12-letni profesionalni karieri v tekmah državnega prvenstva Slovenije zbral 167 nastopov in za 76 zadetkov in 86 podaj zbral 162 točk.

V dresu Slovenije je nastopil na 5 svetovnih prvenstvih, od tega trikrat v elitnem razredu svetovnega hokeja (2003,2006,2008), po enkrat  pa si s soigralci v diviziji 1 prislužil zlato (2007) oz. srebrno medaljo (2009).

Malokdo ve, da je Terlikar svoje prve hokejske korake naredil v kranjskem Triglavu in kot 11-leten fantič odšel na Jesenice. Trener Edo Hafner z veseljem pove, da je bil med najboljšimi drsalci svoje generacije in da še zdaj hrani liste, na katerih je ocenjeval mlade hokejiste pri posameznih hokejsjkih elementih, kjer je bil Anže vedno med najboljšimi. Po dobrih 20 letih se tako le vrača tja, kjer se je njegova zgodba pravzprav začela. 

Anže Terlikar:"......izjava........"