DP: BRONASTI ORLI DRAGO PRODALI SVOJO KOŽO

06.02.2018

Po minimalnem porazu pred tednom dni, je orle pot tokrat vodila v zmajevo gnezdo, dvorano Tivoli. Ob že prej poškodovanemu Matevžu Banu, so tokratno tekmo zaradi novih poškodb morali izpustiti še Žan Zupan, Sebastjan Grošelj in Krištof Potočnik. Trener Gorazd Drinovec je imel tako na voljo točno tri peterke, v veliki meri sestavljene iz igralcev U18 in U20 s tem, da je moral še branilca Miho Potočnika prestaviti v napad.

Igralci se s težavami niso obremenjevali, v stilu "kogar ni - brez njega se mora" so vstopili v tekmo in že v 2. minuti je Jan Lampič s strelom iz razdalje, presnetil domačega vratarja za vodstvo na tekmi in skupno izenačenje rezultata. Domači so rabili precej časa, da so vzpostavili ravnotežje, a s pritiskom na gostujoča vrata ob koncu tretjine, vendarle z dvema zadetkoma obrnili izid na 2:1 (skupno 4:2).

Druga tretjina je dolgo minila brez spremembe izida, ob rahlem pritisku domačinov, ki so sicer želeli dokončno odločiti finalista, pa so lepo akcijo izpeljali člani tretje napadalne trojke in na podajo M. Potočnika je Matic Štenkler zadel za novo izenačenje na tekmi 2:2. 

Pričakovano so v zadnjo tretjino bolje vstopili Ljubljančani, ki so imeli na voljo štiri napadalne trojke, z dvema zadetkoma ušli na 4:2 v 46. minuti in polfinale se je zdelo odločeno. A nepopustljivi Gorenjci se niso predali in v 56. minuti je Anže Terlikar (gol so sodniki sicer pripisali Krištofu Potočniku, ki je tekmo gledal s tribune) na podajo Blaža Škerjanca, ponovno priključil tekmo na samo zadetek zaostanka. Po tem zadetku so Triglavani ponovno pričeli s pritiskom na domači gol, ko sta bila na vsaki strani izključena po en igralec, pa so poskusili tudi brez vratarja, kar je kaznoval Andrej Hebar in dokončno zapečatil usodo gostov. Kranjčani so sicer vsega 13. sekund pred koncem dosegli še en zadetek, ko je iz kazenske klopi pridrsal Jaša Jenko, kjer ga je s podajo lepo zaposlil Nejc Hočevar za končnih 5:4, v skupnem izidu dveh tekem, pa so bili favorizirani domačini boljši s 7:5.

V drugem polfinalu so Jeseničani s skupnim izidom 9:3 izločili Celjane in aprila bomo imeli tako na sporedu klasični finale med Jesenicami in Olimpijo, Triglavani pa so že osvojili bron za 3. mesto, ker so bili boljši od Celjanov po rednem delu. 

Ob 50-letnici kluba je torej prva medalja že pod streho, ob vrnitvi poškodovanih igralcev, pa je naslednji cilj osvojitev lige IHL, mlajši del pa ob tem čaka še boj za medalje v IHL/DP mladincev do 18 let in SP U18 Divizije I skupine A v glavnem mestu Latvije, Rigi.  

 

HK SŽ OLIMPIJA : HK TRIGLAV 5:4 (2:1, 0:1, 3:2)

 

STATISTIKA TEKME: