DP: TRIGLAV VIŠJI OD MEŽAKLE

21.11.2017

Da je Triglav višji od Mežakle je dejstvo, da pa bodo igralci Triglava premagali Jeseničane v njihovi Podmežakli, pa je verjel le malokdo... So pa v to verjeli glavni akterji - igralci in vodstvo, ki so z zmago dokazali, da ne gre podcenjevati lige IHL, sploh pa ne vodilnega moštva v njej.

Domači strateg je sicer dal prost večer nekaj svojim varovancem, a še vedno imel na voljo štiri napade, gostje so igrali s tremi. Pričetek tekme je minil v izenačeni in živahni igri, v kateri sta se nekajkrat izkazala oba vratarja, Mark Vlahovič in Žan Us. Že prvo izključitev orlov pa so železarji izkoristili, saj je pokritega Usa premagal David Planko. Z 1:0 se je tudi končala prva tretjina, razmerje v strelih pa je bilo 11:10.

V drugi del so Kranjčani vstopili še bolje, zdržali tudi novo dvominutno kazen, v 28. minuti pa je po podajah K. Potočnika in Terikarja, hitri Žan Zupan pobegnil obrambi rdečih in matiral še njihovega vratarja, za izenačenje po dveh tretjinah igre. Streli po uradni statistiki 11:9.

V zadnji tretjini je bilo pričakovati popoln napad Jeseničanov na gostujoča vrata, a zato enostavno niso imeli... recimo raje, da jim Kranjčani tega niso dopustili. Še več, dobrih pet minut pred koncem tekme, so gostje izkoristili igro z igralcem več, po podjah Terlikarja in Zupana je zadel branlec Logar in s tem postavil končnih 1:2 za veliko zmago Triglava. Streli v tem delu 12:9.

V soboto, 25.11.2017 ob 19.15 uri, Triglavani v svoji dvorani nadaljujejo boje v ligi IHL, v goste prihaja zagrebški Medveščak.

 

HDD SIJ ACRONI JESENICE : HK TRIGLAV 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

 

ZAPISNIK TEKME: