IHL: PRVA ZMAGA POD STREHO

04.03.2018

Prva četrtfinalna zmaga je pod streho, do nje pa Orli niso prišli tako lahko, kot kaže rezultat. Dolgo so se namreč mučili s čvrstimi gosti, ki so na trenutke igrali zelo dobro, na koncu pa vendarle morali priznati premoč Kranjčanom.

Domačini so sicer začeli odlično, v 4. minuti izkoristili že prvo igro z igralcem več, a veselje ni trajalo dolgo, saj so po napaki domačih v napadu, gostje izenačili že slabo minuto kasneje. Ob razmerju strelov 12:5, se je neodločeno končala prva tretjina.

Pričakovati je bilo, da bodo na začetku drugega dela domačini siloviteje krenili proti Novosadčanom, a smo videli pravzaprav obratno sliko. Vojvodina je stisnila Triglavane pred svoj gol in v tem času je zgolj domači vratar Žan Us držal neodločen izid. Premoč gostov je trajala približno polovico tretjine, ko so domači vendarli zaigrali bolj zbrano v obrambi in podjetneje v napadu, ter z dvema zadetkoma povedli s 3:1 ob razmerju stelov v tem delu 12:8.

V zadnji tretjini so gostje dokončno popustili, domači pa so nadaljevali igro iz druge polovice druge tretjine, ter s tremi zadetki ob razmerju strelov 17:8, dokončno odločili zmagovalca prve četrtfinalne tekme. Povratna tekma bo v sredo v Novem Sadu.

 

HK TRIGLAV : HK VOJVODINA 6:1 (1:1, 2:0, 3:0) - 1:0 v zmagah

 

STATISTIKA TEKME:

 

Tudi na preostalih tekmah četrtfinala, so zmagale višje uvrščene ekipe rednega dela.

Crvena zvezda : Playboy Slavija 6:2

Medveščak : Zagreb 7:1

Celje : Bled 3:0