IHL: Z ZMAGO POTRDILI VRH REDNEGA DELA

25.02.2018

Kljub temu, da so Orli že nekaj časa zmagovalci rednega dela mednarodne lige, so se tudi na zadnjo tekmo v Zagreb odpravili z vso resnostjo in brez kalkuliranja. 

Posledica tega, je bila zanesljiva zmaga proti domači ekipi, ki bi ob svoji zmagi še lahko upala na končnico, a Kranjčani so tekmo pač odigrali tako, kot se za prave športnike spodobi.  

 

KHL MLADOST : HK TRIGLAV 2:8 (0:2, 1:3, 1:3) - klik

 

V rednem delu so tako Triglavani odigrali 27 tekem, od tega so jih 24 dobili po rednem delu, eno po podaljšku, samo dve pa izgubili (Bled in Medveščak). Dosegli so 156 zadetkov kar pomeni malce manj kot 6 na tekmo, vsi štirje vratarji (Us, Šenk, Plavc in Pelko) pa so skupaj prejeli 50 zadetkov, ali povprečno manj kot 2 na tekmo. Točkovno sta najuspešnejša napadalca prvega napada Žan Zupan s 57 točkami (22+35) in Anže Terlikar s 55 (25+30), sledi pa jima branilec in kapetan moštva Miha Ahačič z 41 (14+27). Zanimivo je tudi dejstvo, da so se prav vsi igralci, ki so nastopili na vsaj eni tekmi, vpisali med dobitnike točk.

Z gol razliko +106, 295 kazenskimi minutami in 74 točkami, so tako Kranjčani suvereno osvojili 1. mesto, kar jih nedvomno uvršča med glavne favorite za naslov. A ker je končnica zgodba zase in ker favoriti ne zmagujejo vedno, je le to potrebno vzeti kot popolnoma novo zgodbo. Za uvod v to "zgodbo", pa bo najprej potrebno premagati ekipo iz Novega Sada, HK Vojvodino. 

Četrtfinale proti omenjeni ekipi se prične v soboto, 3.3.2018 ob 19.15 uri, v dvorani Zlato polje v Kranju, navijači pa ste seveda vljudno vabljeni, zdaj gre pač zares!

 

LESTVICA PO REDNEM DELU: