MINIMALEN PORAZ NA PRVI TEKMI POLFINALA

30.01.2018

Pravi praznik hokeja je bil v ponedeljek v Dvorani Zlato polje in njeni okolici, saj se je zbralo letos rekordno število ljudi, na prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva. In če komu ni bilo žal, da je prišel na tekmo, potem kljub porazu domačih ni bilo žal pristašem Kranjčanov. Pred polnimi tribunami, je prvi plošček vrgel dvakratni udeleženec Olimpijskih iger in priljubljeni trener kranjskih hokejistov, Edo Hafner.

Bolje so tekmo začeli igralci v modrem, ki so stisnili belo-zelene pred njihov gol a žal je bil gostujoči vratar vedno zmagovalec dvobojev. Pritisk je trajal vse do osme minute, ko je član olimpijske reprezentance Andrej Hebar "zakuhal" pretep in sodnik je na hlajenje poslal po dva igralca vsakega moštva. V nadaljevanju so imeli nekaj več od igre gostje, ki pa prav tako niso zmogli premagati zanesljivega domačega vratarja Žana Usa, so pa zato zmogli poškodovati dva standardna igralca orlov, Sebastjana Grošlja in Žana Zupana, ki v nadaljevanju nista več zaigrala.

V drugi del igre so tako Triglavani vstopili močno pomlajeni, poškodovane so več kot odlično zamenjali igralci mladinske ekipe, ki se niso ustrašili renomiranega nasprotnika kljub temu, da so imeli v zadnjem tednu nekateri mlajši igralci, že po nekaj odigranih tekem v različnih selekcijah. Na presenečenje vseh, so bili v tem delu dejansko boljši nasprotnik domačini, zmedel jih ni niti prvi zadetek Ljubljančanov, saj je najizkušenejši Triglavan Anže Terlikar izenačil že 21 sekund po prejetem zadetku za pravi delirij na tribunah, ki so v veliki večini podpirale domače moštvo.

Tudi v tretji tretjini smo videli ogorčen boj za vsak plošček, gostje so se trudili, da bi vendarle upravičili vlogo favorita, a domači so se več kot dostojno upirali, še več ponovno so zapravili nekaj izrednih priložnosti za vodstvo, kar je kaznoval Kristjan Čepon dobrih 6 minut pred koncem tekme za končnih 1:2.

Druga in odločilna tekma bo v ponedeljek, 5.2.2018, moštvi pa igrata po sistemu boljšega iz dveh tekem. V drugem polfinalu, so Celjani doma klonili proti Jesenicam 2:4.

 

HK TRIGLAV : HK SŽ OLIMPIJA 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

 

STATISTIKA TEKME: