MOŠTVO ZA INL SE SESTAVLJA

30.08.2012

Do pričetka nove sezone, ki jo bodo člani letos prvič odigrali v avstrijsko-slovenski Mednarodni ligi (INL), je le še dobrih 14 dni. Liga sedmih moštev, med katerimi sta tudi nekdanji evropski prvak Feldkirch in najtrofejnejši slovenski klub, Acroni Jesenice, pomeni korak naprej v kakovosti tekmovanja za naše klube, s tem pa tudi ustrezno prilagoditev delovanja klubov. Vodja strokovnega odbora, Gorazd Drinovec pravi, da “liga z zahtevnejšimi tekmeci ponuja predvsem priložnost razvoja mlajšim hokejistom, izkušenejšim pa dokazovanje na tem nivoju. Prav uveljavitev mladih pa je tudi temeljna usmeritev delovanja kluba.”

In medtem ko je vodstvo kluba izvajalo potrebne aktivnosti za izpeljavo sezone, se je člansko moštvo intenzivno pripravljalo na zahtevno tekmovanje. Potem ko je led v Kranju prvič ugledal luč sveta že sredi avgusta, bo moštvo s po dvema treningoma dnevno do konca meseca opravilo 30 enot treningov na ledu, kar je lepa popotnica v nadaljevanje sezone. V dosedanjem delu priprav je trenerski štab, ki ga bo tudi letos vodil Edo Hafner, zadovoljen z zavzetostjo in angažiranjem hokejistov.

Člansko moštvo, ki je prava mešanica izkušenejših in mlajših hokejistov željnih dokazovanja, glede na lansko sezono ni doživelo večjih sprememb, zato gre staviti na uigranost. Med člane prehaja del mladincev s Tomažem Čimžarjem na čelu, ki so lani igrali v finalu državnega prvenstva, priložnost pa bodo dobili tudi najboljši mladinci. Moštvo sta zapustila vratar Grega Kavčič in kapetan Anže Pintar, ki je drsalke obesil na klin, kranjskim orlom pa se je pridružil branilec Miha Ješe (ex-HDD Bled, Slavija), ki je uspešno prestal preizkušnjo v Kranju. Po avgustovski preizkušnji na Slovaškem se je domov vrnil tudi branilec Aljaž Novak, zdaj pa na iskanje priložnosti v nemško regionalno ligo odhaja Nejc Korpar. Ob tem ostaja odprta možnost prihoda še kakšne okrepitve v vrste modrih orlov.

Kot pravi Gorazd Drinovec, je cilj v tekmovanju v katerem ne poznaš prave moči tekmecev, težko definirati. "Primarni vsekakor ostaja uvrstitev v končnico, t.j. polfinale Mednarodne lige, bo pa možnosti lažje oceniti po uvodnem delu tekmovanja, ko se bodo med seboj že pomerila vsa moštva. V državnem prvenstvu je cilj najmanj ponoviti uvrstitev zadnje sezone." V luči priprav na novo sezono so se hokejisti Triglava sinoči pomerili z moštvom HK Olimpija, ki bo v tej sezoni kot U20 ekipa HDD Telemach Olimpije nastopila v novi mladinski mednarodni EBYSL ligi. Kranjski hokejisti imajo v načrtu še dve pripravljani tekmi in sicer z obema slovenskima tekmecema v INL, za katere pa je potrebno še dogovoriti termine.

HK Triglav:
vratarji: Jernej Čerin, Rok Stojanovič, Aleš Trobec
branilci: Domen Jemec, Jan  Markelj, Miha Ahačič, Aljaž Novak, Luka Logar, Blaž Škrjanec, Miha Potočnik, Rok Markovič, Miha Ješe, Tomaž Fister
napadalci: Timotej Jurajevčič, Anže Gogala, Jernej Vodnjov, Miha Mulej, Anže Ahačič, Anže Markovič, Nejc  Hočevar, Gašper Jordan, Tadej Čimžar, Julijan Pugelj, Nejc Korpar, Žan Zupan, Aljaž Nadižar

 

V času do pričetka tekmovanja bomo na teh straneh pripravili krajše predstavitve tekmecev, seveda pa bomo sproti poročali tudi o drugih novicah iz kranjske Ledene dvorane Zlato polje.