ORLOM UVODNA ZMAGA V LIGI INL

15.09.2012

Slovenska udeleženca lige INL sta nocoj z medsebojnih obračunom odprla sezono v novem tekmovanju. Tako kot b minulih sezonah, je tudi ta tekma postregla  z zanimivim in napetim srečanjem. Se je pa obema ekipama poznalo, da sta odigrali le po eno pripravljalno tekmo, domači pa bodo tudi morali več vaditi igro z igralcem več. Vzpodbuden je dober obisk, saj se je na tribuni Ledene dvorane Zlato polje zbralo okoli 250 gledalcev.

V uvodnih minutah sta moštvi z veliko drsanja in hitro igro nakazali potek srečanja. Po nekaj strelih na obeh straneh so domači v 7. minuti prišli do dveh zapored številnih premoči s katerima so prevzeli pobudo, ki pa jo niso izkoristili, kakor tudi ne tretje v 14. Ploščki so po strelih strelih Berčiča, Vodnjova, Muleja, A.Ahačiča in Čimžarja šli za las mimo vrat Sile ali ostali njegov plen. Uspešnejši je bil Tim Jurajevčič v 18. minuti, ko je iz prišel do ploščka v kotu ograde, oddrsal pred vrata Slavije in ga Sili potisnil med nogama v mrežo. A po komaj dobro izvedenem mestu ploščka na sredini igrišča, so rumenočrni presenetili obrambo orlov in s strelom v stičišče vrat izenačili.

V začetku druge tretjine so domači prišli še do ene neizkoriščene številčne premoči. Nekaj  minut kasneje je bil na vsaki strani izključen po en hokejist, nevarnejši pa so bili gostje. V izteku igre 4:4 je v napad krenil Jan Berčič in povedel domače v novo vodstvo. Izključitev na domači strani in lovljenje prednosti teh so sredi tretjine nagnile tehtnico na stran gostov, a je vse, tudi poskus Angelovskega iz oči v oči v 36., vratar Jernej Čerin uspešno zaustavljal. V 38. minuti so domači prišli do svoje pete številčne premoči in to izkoristili že po sedmih sekundah igre, ko je Silo z natančnim in močnim strelom z modre črte premagal Aljaž Novak. Gledalci, in najbrž tudi igralci, so bili prepričani da bo tudi izid po dveh tretjinah, a so se ušteli. Domači so si po zadetku privoščili dve nepotrebni izključitvi in gostom omogočili zadnjo minuto odigrati 5 na 3. Slednji so priložnost zagrabili in najprej 20 sekund pred piskom preko Črta Snoja znižali na -1, le sekundo pred koncem pa ob igralcu več in nezbrani obrambi domačih preko Ulage tudi izenačili na 3.

Neodločen izid in borbena igra v prvih dveh tretjinah je obetala zanimivo tretjo. Moštvi sta imeli nekaj polpriložnosti, domači ponovno tudi igralca več, vse priložnosti pa so ostale neizkoriščene. Do spremembe je prišlo v 50. minuti, ko je natančno podajo pred vrata izkoristil Jernej Vodnjov. Pet minut pred koncem sta v hiter protinapad dva na enega krenila Terlikar in Gogala, a slednji ni izkoristil podaje prvega, kakor tudi Terlikar ne podaje Gogale v identičnem primeru kakšno minuto kasneje. Poldrugo minuto pred iztekom je trener gostov Avgustinčič Silo zamenjal s šestim igralcem, ki pa se je končala z izključitvijo na njihovi strani. Številčno prednost je v zadnji minuti po podaji Terlikarja pred vrata izkoristil Tim Jurajevčič in postavil končni izid.

Moštvo Triglava je tako prišlo do pomembne uvodne zmage v ligi INL, kar daje lepo popotnico in vzpodbudo pred nadaljevanjem tekmovanja. Že naslednjo nedeljo pa v Kranj prihaja nekdanji evropski prvak Feldkirch.

Nekaj fotografij s srečanja najdete na Facebook strani HK Triglav.

 

HK TRIGLAV - HK SLAVIJA 5:3 (1:1, 2:2, 2:0)

Kranj, Ledena dvorana Zlato polje
gledalcev: 250
sodniki: Kralj, Zrnič, Markizeti

Strelci:
1:0 TRI Jurajevčič (Terlikar; 18.)
1:1 SLA Gorše (Čampa; 18.)
2:1 TRI Berčič (28.)
3:1 TRI Novak (Gogala; 38.)

3:2 SLA Snoj Č. (Zagorc-Pilko, Kar; 40.)/PP2
3:3 SLA Ulaga (Snoj Č., Kar; 40.)/PP1
4:3 TRI Vodnjov (Jordan, Berčič; 50.)
5:3 TRI Jurajevčič (Terlikar, Gogala; 60.)/PP1

Kazenske minute:
Triglav: 10 (0,8,2)
Slavija: 16 (6,6,4)

Streli na vrata:
Triglav: 24 (11,7,6)
Slavija: 25 (8,9,8)

Obrambe:
Čerin: 22/25 - 88%
Sila: 19/24 - 79%

HK Triglav:
Čerin, Stojanovič; Novak, Tošič, Terlikar, Gogala, Jurajevčič; Logar, Jemec, Markovič A., Vodnjov, Berčič; Ahačič M., Markelj, Mulej, Ahačič A., Čimžar; Škrjanec, Markovič, Pugelj, Jordan, Hočevar