ORLI PRIČAKUJEJO FELDKIRCH

21.09.2012

V drugem krogu tekmovanja lige INL kranjski orli po uvodni zmagi v slovenskem obračunu ponovno igrajo doma. V goste tokrat prihaja predarlški Feldkirch, moštvo nekdanjih evropskih prvakov in najmočnejše avstrijsko moštvo devetdesetih.

Domači so prvo tekmo, v kateri se je - predvsem v igri z igralcem več - še poznala neuigranost, zaključili z zmago. Pet zadetkov v mreži lani enega izmed najboljših vratarjev Nationallige kaže na učinkovitost napadalcev, potrebno pa bo povezati vrste pred svojimi vrati, ki si napak s prve tekme ne sme dovoliti. V obrambi bo manjkal Luka Tošiča, ki je odšel na enomesečno preizkušnjo v italijanski Alleghe, a trener Hafner že pripravlja ustrezno postavitev igralcev. Ti so v en glas prepričani v polno bero točk po dveh krogih tekmovanja. Na tekmi se bo od aktivnega igranja poslovil dolgoletni igralec Triglava in lanski kapetan, Anže Pintar.

Strelec dveh zadetkov na uvodni tekmi s Slavijo, Tim Jurajevčič, pravi:"S prvo tekmo smo zelo zadovoljni. Razumljivo je, da je bilo nekaj napak, predvsem v obrambi, saj je bila to za nas prva resna tekma. Smo si pa z zmago pridobili še kako potrebno samozavest za nadaljevanje. Ker ne poznam tekmeca, je dvoboj s Feldkirchom težko napovedati, lahko pa rečem, da bomo s fanti naredili vse, da orlovo gnezdo ostane nepremagano."

Moštvo Feldkircha po uvodnem visokem porazu na domačem ledu s zellškimi severnimi medvedi čaka vikend paket dveh tekem v Sloveniji. V soboto jih čaka tekma v Zalogu, v nedeljo ob 18h še v Kranju. Trener gostov je tokrat prepričan v boljši izid, saj se v mlado rdeče-črno moštvo vračata izkušena napadalca Daniel Fekete in Ivan Dornic. Na prvi tekmi so upe na ugoden izid izgubili že v prvi tretjini, ko so jim gostje natresli 3 zadetke v prav toliko minutah. Aduti gostov so poleg omenjenih dveh napadalcev še švedski vratar Daniel Lundin, slovaški napadalec Radovan Cutt, nekaj igralcev ima ebelligaške izkušnje.

 

HK Triglav Kranj – Frastanzer VEU Feldkirch
Ledena dvorana Zlato polje Kranj
nedelja,  23.09.2012, 18:00
sodniki: Škofic, Černe, Pahor

 

Facebook event