ČLANI SE PRIPRAVLJAJO NA NOVO SEZONO

18.08.2012

Sezona 2012/13 se hitro bliža in hokejisti kranjskega Triglava nabirajo zadnje  ure pripravljanih treningov. Medtem ko so se mlajše selekcije ta teden že podile po češkem ledu, so se mladinci in člani še potili okoli dvorane Zlato polje, vsi skupaj pa bodo domači led lahko preizkusili že v ponedeljek.

Člansko moštvo, po uvodnih spomladanskih pripravah, pod vodstvom trenerja Eda Hafnerja ponovno trenira skupaj spet od začetka meseca. Suhi treningi, na katerih trener kljub vročini ne pozna prizanesljivosti, zavzetost pa kažejo tudi igralci, so namenjeni pridobivanju potrebne moči, vzdržljivosti, eksplozivnosti in hitrosti za nov, zahtevnejši nivo tekmovanja, ki se prične sredi septembra. Na treningih sicer manjka nekaj starejših igralcev, ki zaradi službenih obveznosti in lažjega prilagajanja trenirajo po individualnem programu.

Glede na zasedbo lanske sezone je v moštvu prišlo do manjših sprememb. Najstarejši član orlov, Anže Pintar, se je odločil končati hokejsko kariero, jeseniški okrepitvi zadnjega dela pretekle sezone, Lahajnar in Ejup, sta se odločila za vrnitev na Jesenice, branilec Aljaž Novak se trenutno še preizkuša v slovaškem drugoligašu Bardejovu, ki ga trenira nekdanji slovaški hokejist Triglava, Anton Tomko. V odvisnosti od razporeda novega avstrijsko-slovenskega tekmovanja in službenih obveznosti posameznih igralcev bi znalo v moštvu priti še do kakšne spremembe. Za edine “okrepitve” kranjskih orlov trenutno štejejo lanski mladinci, ki so v zadnji sezoni domačega prvenstva osvojili srebro, priložnost pokazati znanje pa bodo dobili tudi boljši iz mladinskega moštva.

 

Trenutna zasedba HK Triglav:
vratarji: Jernej Čerin, Grega Kavčič, Rok Stojanovič, Aleš Trobec, Jaka Čadež
branilci: Domen Jemec, Rok Markovič, Miha Ahačič, Nejc  Hočevar, Luka Logar,
napadalci: Anže Gogala, Timotej Jurajevčič, Anže Markovič, Anže Ahačič, Jernej Vodnjov, Gašper Jordan, Miha Mulej, Jan  Markelj, Tadej Čimžar, Aljaž Mauko,
Aljaž Nadižar, Julijan Pugelj