FELDKIRCH ODNESEL TOČKE IZ KRANJA

23.09.2012

Prvi stik s tekmeci iz Avstrije za hokejiste Triglava rezultatsko ni bil uspešen, je pa prinesel nova spoznanja, ki jih bodo s pridom uporabili v prihodnjih obračunih. Gostje so se prikazali kot trd, a športen tekmec, ki zna izkoristiti svoje priložnosti. Nekaj manj kot 400 obiskovalcev, med katerimi je bila manjša a glasna skupina gostujočih navijačev z vsemi potrebnimi navijaškimi rekviziti, domačim pa se je po nogometni tekmi v Kranju pridružila tudi organizirana skupina kranjskih in dodobra napolnila triglavsko stran tribune, je videlo zanimiv in napet obračun lige INL.

Uvod v tekmo je zaznamovalo slovo dolgoletnega igralca Triglava Anžeta Pintarja od aktivnega igranja, intervju s katerim predstavimo v naslednjih dneh. Anže je zavzeto odigral uvodnih 42 sekund srečanja, to številko je tudi nosil na dresu, in pri tem dosegel tudi  "častni" zadetek. Ta seveda ni štel, saj se je tekma zatem začela znova, bi pa, kot se je izkazalo na koncu, prišel še kako prav.

Prva tretjina je pripadla domačim, ki so s hitro in kombinatorno igro z veliko drsanja skušali lomiti tekmeca, pri tem pa poskusi Jana Berčiča, Anžeta Markoviča in drugih niso našli poti v mrežo Šveda Lundina. Gostje so v tem delu igre, ob spoznavanju moči domačega moštva, prikazali nekoliko defenzivnejši pristop k igri, zapirali neutralno tretjino in z bliskovitimi protinapadi ogrožali domača vrata, ki jih je vse do 18. minute Jernej Čerin uspešno branil. Takrat se je po uigrani akciji in podaji pred vrata neoviran pred njim znašel Scheiber in goste popeljal v vodstvo. Na veselje domačih je bilo to dolgo le 29 sekund, ko je po lepi akciji in natančnem strelu Lundina premagal Tim Jurajevčič.

V drugo tretjino so odločneje krenili hokejisti Feldkircha in narekovali ritem srečanja. S hitrim drsanjem in pravočasnim odkrivanjem so ustvarjali višek igralca in bili nevarnejši v zaključnih strelih. V uvodnih minutah sta priložnost pri domačih imela Anže Gogala in Jernej Vodnjov, večkrat so konkretneje zapretili gostje. Ti so do vnovičnega vodstva prišli v 33. minuti, ko je odbiti plošček čez Čerina v mrežo uspel potisniti slovaški napadalec Cutt. V 35. minuti se je po podaji Jurajevčiča pred Lundinom znašel Anže Markovič, a je izid ostal nespremenjen.

Zadnja tretjina se ni začela po željah domačih, ki so nocoj prvič nastopili v novih, svetlejših dresih. V drugi minuti nadaljevanja so gostje najprej poskusili s strelom od daleč, le nekoliko kasneje pa je Ferrari povišal njihovo vodstvo na +2. Zadetek, ki mu je nekaj minut kasneje sledila še kazen 2+2, je domačim spodrezala krila. V štirih minutah igre z igralcem manj so se uspešno ubranili in si omogočili lovljenje zaostanka v zadnjem delu tretjine. Ko je v 54. Čerin iz dvoboja ena na ena z gostujočim napadalcem prišel kot zmagovalec, je bil to tudi nov impulz domačim. Ti so za 2:3 zadeli v 58., ko je natančno podajo Gašperja Jordana pred vrata izkoristil Jan Berčič. A le trenutek nepazljivosti v obrambi je bil dovolj, da je 19 sekund kasneje Fekete zopet povišal na +2. Ob izključitvi gostujočega vratarja dve minuti pred koncem, domači vratarja nadomestijo s šestim igralcem. V napadih ki so sledili, je slabe pol minute pred koncem za končnih 3:4 v polno zadel Anže Gogala. Poskuse izid izenačiti in si priigrati podaljšek, pa je prehitel pisk sirene.

Naslednji vikend Triglavane čaka dvojni spored gostovanja. V soboto se bodo v Dornbirju pomerili s Bregenzerwaldom, v nedeljo v Zell Am Seeju še s tamkajšnjim severnimi medvedi.

Izjava po tekmi:
Napadalec Anže MarkovičBila je dobra, trda in športna tekma, z novimi hokejski obrazi, ki jih še nismo srečali. Tekmecev nismo poznali, kakor tudi oni ne nas, zato so očitno v prvi tretjini igrali previdneje. Obžalujemo lahko da te tretjine nismo izkoristili v svoj prid, saj so gostje v drugi zaigrali čisto drugače in nas nekoliko presenetili

 

HK TRIGLAV - VEU FELDKIRCH 3:4 (1:1, 0:1,2:2)

Kranj, Ledena dvorana Zlato polje
gledalcev: 350
sodniki: Škofic, Zrnič, Pahor

Strelci:
0:1 FEL Schrieber (Wiedmaier, Cutt; 18.)
1:1 TRI Jurajevčič (18.)
1:2 FEL Cutt (Scrieber, Fekete; 33.)
1:3 FEL Ferrari (Riener, Mallinger; 42.)
2:3 TRI Berčič (Jordan; 58.)
2:4 FEL Fekete (Schrieber, Cutt; 58.)
3:4 TRI Gogala (Markovič A., Jurajevčič; 60.)/PP1

Kazenske minute:
Triglav: 8 (2,0,6)
Feldkirch: 12 (6,2,4)

Streli na vrata:
Triglav: 30 (12,10,8)
Feldkirch: 34 (10,12,12)

Obrambe vratarjev:
Čerin: 30/34 - 88%
Lundin: 27/30 - 90%

HK Triglav:
Čerin, Stojanovič; Novak, Terlikar, Markovič A., Gogala, Jurajevčič; Logar, Jemec, Vodnjov, Jordan, Berčič; Ahačič M., Markelj, Mulej, Ahačič A., Čimžar; Ješe, Markovič R., Pugelj

 

nekaj fotografij na Facebook strani HK Triglav