ČLANICE PRED NOVO SEZONO

HK Triglav 2015/16

07.10.2015

V novo sezono  kot zadnje vstopajo tudi članice. Te lani, po nekoliko slabšem uvodu v sezono, niso uspele ubraniti naslov prvakinj, so pa zasedle drugo mesto in osvojile srebro. Visoke ambicije imajo tudi letos, čeprav v sezono vstopajo v nekoliko spremenjeni zasedbi. Novi trener orlic je Gregor Kranjc, tudi pomočnik glavnega trenerja v moški članski zasedbi Triglava, moštvu se je pridružila mlada Celjanka Julija Blazinšek, ponovno so se, po rojstvu otrok, aktivirale Nadja Kolman (Vakaričič), Katarina Šlibar Jurajevčič in Katarina Haus. Lani trenerka in igralka hkrati, Tea Lahajnar, se je poslovila od aktivnega hokeja, isto pot je ubrala tudi Petra Dolinar, zaradi poškodbe je v tej sezoni vprašljiv nastop veteranke Suzane Hafner.

V državnem prvenstvu, ki se je pričel 4. oktobra in se konča 20. marca 2016, kot že vrsto let tudi letos nastopajo tri ekipe; poleg kranjskih orlic še Maribor in Olimpija. Tekmovanje se odvija štirikrožno, kar pomeni, da se vsaka ekipa pomeri z drugima dvema po dvakrat doma in dvakrat v gosteh. Triglavanke prvo tekmo igrajo 17.10. v Ljubljani, doma šele 6.decembra, prav tako z Ljubljančankami.

Ekipa HK Triglav
Razpored DPS

V Kranju bo nekaj tekem odigrala tudi selekcija Slovenije, združena pod imenom Triglava in ljubljanske Olimpije, ki bo nastopala v nam dobro znani ligi DEBL. Ta bo tokrat razdeljena na skupini Zahod ( z našimi) in Vzhod, najboljši dve ekipi obeh skupin pa se uvrstita v polfinale. Trener Aci Ferjanič je v skupno selekcijo, za katero bo to tudi reprezentančno uigravanje za kasnejše svetovno prvenstvo, izmed orlic za zdaj povabil Kranerjevo, Beribakovo, Pazlerjevo, Kolmanovo, Mrakovo, Globočnikovo, Duh, Svetina in Strniša, verjento pa se priključi še katera. S tekmovanjem Slovenke pričnejo že ta vikend, ko igrajo dve tekmi v Kitzbühlu.

Razpored DEBL