ČLANICE PRED PETO SEZONO V LIGI DEBL

Doma branijo naslov prvakinj

20.09.2012

Pričetek nove, svoje štirinajste sezone pričakujejo tudi članice HK Triglav. Kot že nekaj sezon, bodo tudi letos tekmovale v mednarodni ligi DEBL - razširjenem prvenstvu Avstrije in domačem prvenstvu, v katerem branijo naslov prvakinj. Sezono bi morale pričeti pretekli vikend, a so tekmo v Zagrebu iz objektivnih razlogov morale preložiti. Podobna usoda verjetno čaka tudi naslednjo in prvo domačo tekmo, ki bi jo proti branilkam naslova iz Neuberga morale odigrati zadnjo septembrsko nedeljo, a takrat predolimpijski turnir igra tudi reprezentanca.

Liga DEBL, ki je lani štela 7 moštev, se  letos za eno povečuje. Izstoplo moštvo Team Turkey bosta nadomestila hrvaški Grič iz Zagreba in avstrijski Adler Kutzbuhel. Moštva, poleg slednjih dveh so to še Neuberg Highlandersdunajski Sabres IIMaribor, beljaški Gipsy Girls in celovški Dragons, se bodo tekom sezone med seboj pomerile dvakrat. Tekmovanje se igra brez končnice, bo pa zato izvedeno ligaško pokalno tekmovanje.

Triglavanke so po trisu medalj v preteklih sezonah - naslov najboljših so osvojile v sezoni 2008/09, bron 09/10, srebro pa 10/11 - lani v finišu prvenstva pristale na 4. mestu, z kančkom sreče pa bi lahko zasedle tudi drugo mesto. V svoji peti sezoni nastopanja v ligi DEBL, pred tem so tri leta igrale tudi v srednjeevropski EWHL ligi, imajo cilj uvrstiti se med prvo četverico. Priložnost bodo iskale tudi v ligaškem pokalu, ki so ga pred dvema sezonama že osvojile, lani pa klonile v finalu.

V ligi DEBL so Triglavanke redno pobirale priznanja za najboljše posameznice. Tako je bile na vrhu lestvic posameznic Hedi Korbar kot najboljša vratarka, Nataša Pagon kot najboljša podajalka in Špela Hafner kot najboljša strelka. Omenjene so bile v minulih štirih sezonah kar trikrat tudi uvrščene v najboljšo peterko lige. Ogrodje ekipe, ki v povprečju šteje 23 let, ostaja podobno lanskemu, se pa po vrnitvi iz Švice v ekipo vrača Nadja Vakaričič, ki je tudi nova kapetanka kranjskih orlic.

V državnem prvenstvu Slovenije bodo tudi letos nastopili le trije klubi in sicer Maribor, Olimpija in Triglav. Moštva se bodo medsebojno srečala po štirikrat, Triglavanke pa bodo storile vse, da ubranijo naslov prvakinj, kar bo v boju z okrepljenimi mariborskimi lisičkami vse prej kot lahko delo.

Hokejistke iz Kranja dajejo zadnja leta največ reprezentantk državni izbrani vrsti. Letos jih je devet in te konec meseca že čaka pot  na olimpijske kvalifikacije na Poljsko, kjer se bodo pomerile s Poljsko, Nizozemsko in Korejo.

 

Ekipa članic HK Triglav 2012/13

 

Razpored domačih tekem Triglavank:

30. sep Triglav – Neuberg Highlanders (DEBL)
25. okt Triglav – Maribor (DP)
26. okt   Triglav – Adler Kutzbuhel (DEBL)
2. dec  Triglav – Vienna Sabres II (DEBL)
9. dec   Triglav – Maribor (DEBL)
21. dec   Triglav – Olimpija (DP)
20. jan  Triglav – Gipsy Girls Beljak (DEBL)
25. jan   Triglav – Maribor (DP)
27. jan   Triglav – Grič Zagreb (DEBL)
17. feb  Triglav – Dragons Celovec  (DEBL)
29. mar  Triglav – Olimpija (DP)