DEBL: ČLANICE ZMAGALE V CELOVCU

19.01.2014

Čeprav so celovške zmajevke nastopile tudi z ewhl igralkami, so se orlice domačim uspešno postavile po robu in v zadnji minuti odločile tekmo v svojo korist.

Prvič v sezoni 2013/2014 so celovške zmajevke nastopile z kompletno postavo, tudi z vsemi Ewhl igralkami, ki sicer igrajo za Salzburg. Že na začetku pravi bum domačink in šok za orlice saj zmajevke že v drugi minuti povedejo z 2:0. Prva je za vodstvo 1:0 zadela Sonja Ban, nekoč igralka Kranjčank, minuto pozneje še Slovakinja Vera Pančkova. Toda stvari so se hitro umirile in le minuto kasneje na podajo Nadje Vakaričič v polno zadane Patricija Beribak. Igra se je umirila, akcije so se vrstile na obeh straneh, vendar po bliskoviti akciji Mojce DuhPetre Dolinar v polno ponovno zadane Patricija Beribak za izenačenje na 2:2, kar je bil tudi izid tretjine. Začetek druge tretjine ni obetal nič dobrega in zmajevke so prešle v vodstvo po novem zadetku bivše igralke Kranjčank Sonje Ban na podajo Vere Pančkove. Potem pa so orlice pritisnile na plin in začele oblegati domača vrata. Prav na polovici tekme po podaji Urše Pazlar zadetek doseže Špela Hafner za 3:3, kar je bil tudi rezultat po dveh tretjinah. Tretja tretjina je potekala v znamenju izključitev na obeh straneh, medtem ko so orlice vzdržale vse pritiske domačink, pa so same prav v zadnji minuti z igralko več dosegle zmagoviti gol. Na podajo Mojce Duh strelka ponovno Špela Hafner. Zmajevke so do konca tekme igrale s šestimi igralkami v polju vendar se rezultat ni spremenil in v Celovcu se je začelo slavje Kranjčank.

 

DEC DRAGONS CELOVEC - HK TRIGLAV 3:4 (2:2, 1:1, 0:1)

 

Strelke:
1:0 DEC Ban (Pančkova; 0:36)
2:0 DEC Pančkova (Speck;1:55)
2:1 TRI  Beribak (Vakaričič; 2:59)
2:2 TRI Beribak (Duh-Dolinar; 15:14)

3:2 DEC Ban (Pančkova; 24:40)
3:3 TRI Hafner (Pazlar; 30:57)
3:4 TRI Hafner (Duh; 58:22)/ PP1

Izključitve:
DEC Dregons: 10
Triglav: 8

Streli na vrata:
DEC Dragons: 23
Triglav: 36

HK Triglav: Jeršin-Grilc, Povšnar, Kraner, Hafner, Pazlar, Dolinar, Beribak, Strniša, Lahajnar, Mohorč, Kening, Duh, Mrak, Vakaričič