Članice HK Triglav državne prvakinje

V pokalu Debl poražene v finalu

12.03.2012

Hokejski klub Triglav je dobil prvega članskega državnega prvaka. To je uspelo članicam, ki so bile v letošnji sezoni premočne za svoje tekmice. Po 4. mestu v avstrijski Debl ligi in 2. mestu v Debl pokalu, so sezono kronale z naslovom najboljših v Sloveniji. Tega so Triglavanke osvojile prvič v svoji komaj 13 let dolgi zgodovini moštva. Bravo!

Naslov so si orlice dokončno priigrale ta konec tedna, ko so najprej v petek doma ugnale Mariborčanke (7:2), včeraj pa še zagrebški Grič (4:1). Do konca tekmovanja jim ostajati še dve srečanji z Zagrebčankami, ki pa ne more več spremeniti položaja na lestvici. Triglavanke so v dosedanjih 10 srečanjih z Gričem, Mariborom in Olimpijo zabeležile kar 9 zmag in le enkrat klonile ter pri tem nasprotnicam zabile 67, prejele pa 21 zadetkov.

Pod vodstvom Cveta Hafnerja so si naslov slovenskih šampionk priigrale vratarka Hedvika Korbar ter igralke Nataša Pagon, Špela Hafner, Suzana Hafner, Irena Kraner, Tea Lahajnar, Urša Puzlar, Mojca Duh, Katarina Haus, Patricija Beribak, Tamara Svetina, Petra Dolinar, Katja Mrak, Tjaša Povšnar, Pija Strniša in Lara Kezič.

Trenutno najboljši strelki moštva in tudi lige sta Špela Hafner (17+13) in Nataša Pagon (11+14), najboljša vratarka lige je prav tako Triglavanka, Hedvika Korbar (91,25%).

Danes so hokejistke Triglava v Mariboru odigrale še finale Debl pokala, kjer pa so še pod vtisom sinočnje osvojitve domače lovorike klonile in prejele pokal za drugo mesto.

11.3.: HDK Maribor – HK Triglav 5:0
10.3.: HK Triglav – KHL Grič 4:1 (2:0,1:1,1:0); strelka: Š.Hafner 4
9.3.: HK Triglav – HDK Maribor 7:2 (5:0,1:2,1:0); strelke: Duh 2, Š.Hafner, Pazlar, Mrak, Pagon, Dolinar