DEBL: Z GRIČKAMI TA VIKEND 1:1 V ZMAGAH

26.01.2014

Po včerajšnjem porazu v Zagrebu, so orlice danes gostile vodilne Zagrebčanke na svojem ledu in jim z učinkovito igro v zadnji tretjini povrnile račun.

Po včerajšnem visokem porazu v Zagrebu, kjer je bilo jasno, da orlice ne smejo zmagati, ker bi jim to v končnici prineslo 1. mesto in prednost domačega igrišča, tako v polfinalu kot morebitnem finalu, so igralke hrvaške reprezentance visoko zmagale. 48 kazenskih minut proti 8 minutam domačink ter še izključitev trenerja orlic zaradi protestov - tu ni več kaj dodati. Da se glavni sodnik trikrat zaleti v igralko gostij, ko gre ta v samostojni prodor in s tem prekine akcijo ter jo nato zaradi prigovarjanja še izključi za 10 minut, tako pač je v Zagrebu.

Danes tudi povsem nov obraz orlic, ki so bile odločene, da bi se z morebitno točko še lahko priigrale drugo mesto. Hrvaška reprezentanca ni bila kos domačinkam. Res da so Zagrebčanke na polovici igre povedle v razmaku sedemnajstih sekundah z 0:2, so orlice igrale svojo igro, kar se je obrestovalo in v zadnji minuti druge tretine na podajo Urše Pazler zadane Špela Hafner. Trener Anže Pintar je med odmorom pred zadnjo tretjino opozarjal dekleta na mirno igro in naj čakajo na pravi trenutek, da se nikamor ne mudi. Orlice so se striktno držale navodil in izenačenje je prišlo po strelu Nadje Vakaričič in pred golom najbol spretne Pije Strniša. Tako kot že nekaj tekem pa sta odločili zadnji dve minuti srečanja. Na podajo Teje Lahajnar na 3:2 poviša Špela Hafner in v zadnji minuti po hitri akciji Urše Pazler s podajo pred gol in ponovno Špela Hafner za svoj hat-trick na tekmi in za končnih 4:2. Namesto želje po točki so v domačem hramu ostale kar tri  ter sedaj čakanje na razpored polfinala, ki se prične že v soboto. Prvič odkar se igra ženski hokej v Kranju, pa je bil na tekmi tudi sodniški kontrolor sojenja. Vsa pohvala sodniški organizaciji.


HK TRIGLAV - KHL GRIČ 4:2 (0:0, 1:2, 3:0)

nedelja, 26.1.2014
Kranj, Ledena dvorana Zlato polje
sodnika:

Strelke:
0:1 GRI  Smolec (31.)/PP1
0:2 GRI Cavka (31.)
1:2 TRI  Hafner (Pazlar; 40.)
2:2 TRI Strniša (Vakaričič; 50.)
3:2 TRI Hafner (Lahajnar; 58.)
4:2 TRI Hafner (Pazler; 60.)

Izključitve:
Triglav: 14
Grič: 10

Streli na vrata:
Triglav: 29
Grič: 16

HK Triglav: Globočnik, Povšnar; Kraner, Hafner, Pazlar, Beribak, Strniša, Lahajnar, Kening, Duh, Mrak, Vakaričič. Trener Anže Pintar

 

KHL GRIČ - HK TRIGLAV 10:4 (1:2,2:0,7:2)

sobota, 25.1.2014
Zagreb, Dvorana Velesajam
sodnika: 

Strelke:
0:1 TRI Pazlar (Lahajnar; 7.)
1:2 TRI Hafner (16.)
4:3 TRI Lahajnar (Duh, Vakaričič; 41.)
4:4 TRI Lahajnar (Vakaričič, Hafner; 41.)

Izključitve:
Grič: 8
Triglav: 48

Streli na vrata:
Grič: 39
Triglav: 22

HK Triglav: Globočnik; Vakaričič, Duh, Pazlar, Kraner, Hafner, Mrak, Lahajner, Dolinar, Beribak, Kening. Trener: Anže Pintar