ORLICE BOLJŠE OD LISIČK

05.01.2013

Na zelo izenačeni tekmi članic v državnem prvenstvu so orlice doma premagale mariborske lisičke. Igralke Triglava so zelo borbeno igrale v obrambi in z najboljšo igralko vratarko Hedi, ki je rešševala stoodstotne priložžnosti lisičk, toda mrežža domačink se ni zatresla.

Po tridesetih minutah povsem izenačene tekme so Kranjčanke povedle celo z igralko manj, ko je Nadja Vakaričič prestregla ploščico in rutinirano zadela za 1:0. Tik pred koncem druge tretjine je iz neposredne bližžine zadela šše Tamara Svetina. Zadnja tretjina je postregla z najlepššo potezo na tekmi, ko je Katarina Haus naššla odlično postavljeno Urššo Pazler. Mariborčanke so silovito pritisnile, nakar je sledila hitra kontra Špela Hafner, ki se je srečala iz oči v oči proti odlični mariborski vratarki Ines Confidenti, toda tokrat je bila ŠŠpela uspeššna in postavila končni rezultat 4:0.

ŽŽe čez 14 dni, v soboto in nedeljo, bodo Kranjčanke odigrale novi tekmi DPS proti Olimpiji in ponovno proti Mariboru. Pred tem se v soboto 12.1. odpravljajo v Kapfenberg, kjer bodo v tekmi DEBL gostje drugouvršščene ekipe, ki so se okrepile s kar tremi Američankami. Kranjčanke morajo v dobrih dveh mesecih odigrati šše 7 tekm DPS, 8 tekem DEBL ter 4 tekme avstrijskega pokala. Upamo da bodo punce vzdržžale prenatrpan urnik in da bo čim manj pošškodb.

 

HK TRIGLAV - HDD MARIBOR 4:0 (0:0,2:0,2:0)

Kranj, Ledena dvorana Zlato polje
sodnica: Pagon

Strelke:
1:0 TRI Vakaričič (26.)/SH1
2:0 TRI Svetina (Pazlar; 38.)
3:0 TRI Pazlar (Haus;52.)
4:0 TRI Hafner Š. (Kraner; 60.)

Kazenske minute:
Triglav: 4 (2,2,0)
Maribor: 6 (4,0,2)

Streli na vrata:
Triglav: 24 (7,9,8)
Maribor: 22 (7,7,8)

HKTriglav:
Korbar; Haus, Lahajnar, Hafner Š., Hafner S., Vakaričič, Duh, Povšnar, Svetina, Kraner, Pazlar, Jurajevčič-Šlibar, Strniša, Dolinar, Beribak, Mrak, Mohorč