Zadnja novica

URNIK TRENINGOV

RISINJ NE BO NA OI 2014 V SOČIJU

Hedi v akciji, Suzy ji krije hrbet

30.09.2012

Ženski izbrani vrsti Slovenije se ni uspelo uvrstiti v nadaljni krog kvalifikacij za nastop na Olimpijskih igrah, ki bodo čez dve leti v ruskem Sočiju. Na kvalifikacijskem turnirju na Poljskem so osvojile 3. mesto.

Risinje so na prvem srečanju po streljanju kazenskih strelov priznale premoč domačim reprezentantkam. Tik pred iztekom druge tretjine je na 1 izenačila Prenova, v 51. je Lahajnarjeva znižala na 2:3, v 60. pa Vakaričičeva izenačila na 3., v podaljšku pa Slovenke niso izkoristile številčne prednosti. Pri izvajanju kazenskih strelov je Korbarjeva tri od štirih strelov Poljakinj ubranila, med tem ko so bile Pren dvakrat ter Kraner in Pršina neuspešne. V drugi tekmi proti Korejkam so Slovenke z zadetkoma Prenove in Pršina slavile z 2:0, v zadnji pa klonile proti Nizozemkam, ki so se tudi uvrstile v naslednji krog kvalifikacij.

Slovenske igralke so po koncu tekmovanja dobile dve priznanji, za najboljšo vratarko so izbrali Triglavanko Hedviko Korbar, napadalko Pio Pren pa so izbrali za najkoristnejšo igralko.

 

Rezultati:
Slovenija - Poljska 3:4 PS (0:1,1:0,2:2;0:0;0:1); strelke: Pren, Lahajnar, Vakaričič
Slovenija - Koreja 2:0  (1:0,0:0,1:0); strelki: Pren, Pršina
Slovenija - Nizozemska 0:4 (0:1,0:1,0:2)

Vrstni red:
1. Nizozemska, 2. Poljska, 3. Slovenija, 4. Koreja