ŽENSKI HOKEJ OSTAJA V KRANJU

01.10.2013

Po sestanku vodstva HK Triglav ter zagotovilu o poravnavi tako zapadlih kot tekočih obveznosti, so hokejistke, ki so bile že skoraj odpisane, znova pridrsale na ledeno ploskev v Kranju. Dogajalo se je veliko, na koncu pa se je vse izšlo dobro. Zato gre  vsem ljubiteljem in privržencem hokeja sporočilo: HK Triglav ima tudi v sezoni 2013/14 ekipo deklet in je tako eden izmed le dveh domačih klubov, ki ima v svojem ustroju delovanja pokrite prav vse selekcije.

Kot že nekaj sezon, bo HK Triglav tudi letos nastopal v mednarodni ženski hokejski ligi DEBL. V tej bo letos tekmovalo pet moštev - ob kranjskem Triglavu še avstrijski DEC iz Celovca, beljaški Gipsy Girls, dunajski Sabres Wien in hrvaški Grič iz Zagreba. Redni del tekmovanja, ki se je že pričelo 22. septembra, Triglavanke pa prvo tekmo igrajo 13. oktobra, se zaključi 26. januarja. Sledi končnica štirih moštev (brez Dunajčank), ki se bo v obračunih polfinala in finala, na dve zmagi borila za naslov prvaka, ki bo znan najkasneje 9. marca 2014.

Tako kot nekaj zadnjih let, bodo tudi letos v državnem prvenstvu Slovenije (DPS) tekmovale le tri ekipe – ob Triglavu še Mariborčanke, branilke naslova in ljubljanska Olimpija. Po koledarju HZS se dvokrožno tekmovanje prične 31. oktobra, za orlice šele 30. novembra s tekmo v Kranju med Triglavom in Mariborom, zaključi pa 16. marca 2014.

Kranjska dekleta, ki bodo imela dvojno registracijo, bodo ob prostih vikendih v ligah DEBL in DPS igrala tudi za ekipo Maribora v ligi EWHL. Gre pravzaprav za reprezentanco Slovenije, ki se bo tudi tako pripravljala za svetovno prvenstvo in druge reprezentančne nastope. Za »Mariborčanke« bo igralo kar osem naših igralk, kar gre vzeti kot priznanje kranjskemu klubu. V primeru prekrivanja terminov tekem v ligah DEBL/DPS in EWHL, dekleta z dvojno registracijo ostajajo doma in igrajo za matični Triglav.

Glede na zadnjo sezono je v selekciji prišlo do nekaj sprememb. Ekipo je zapustilo pet igralk, predvsem gre tu za prenehanje igranja. To so Špela Hribar, Hedi Korbar, Urška Korbar, Tjaša Žilavec, Katarina Jurajevčič in Suzana Hafner. Se pa je orlicam zato pridružila osmerica novih in sicer kar dve vratarki Špela Globočnik in Anja Grilc ter igralke Ana Mohorč, Marta Praprotnik, Vesna Marolt, Jerca Kenig, Tjaša Mrak in Lea Terseglav.

Trener deklet ostaja Anže Pintar, pomagala pa mu bosta Cveto Hafner kot vodja ekipe in Franci Beribak kot tehnični vodja. Tu sta še ekonoma Matjaž Pavšnar in Pavle Hafner, po dolgem nagovarjanju pa je Cvetu Hafnerju uspelo k sodelovanju privabiti tudi »mamo« ženske ekipe, Natašo Vakaričič, nekdanjo igralko, ki bo skrbela za dogajanja v garderobi in bo ob ledu desna roka vodstva.

Cilj prenovljene ekipe je ponovna osvojitev medalja v mednarodni ligi DEBL in čim boljša uvrstitev v DPS. Po mnenju Cveta Hafnerja, vodje ekipe deklet, v obeh tekmovanjih ni nepremagljivih, tako da bo veliko odvisno tudi od dnevnega razpoloženja in športne sreče. Naj ob tem še enkrat spomnimo, da so dekleta pred leti že bila prvakinje tako avstrijskega kot domačega, slovenskega prvenstva. In zakaj ne bi bilo znova tako tudi to sezono. Cveto pri tem z nasmehom pravi naj se pustimo presenetiti.

 

Predvideni termini domačih tekem v sezoni 2013/14
nedelja, 13.10.2013: HK Triglav - EHV Sabres Wien/Dunaj (DEBL)
sobota, 19.10.2013: HK Triglav - KHL Grič Zagreb (DEBL)
sobota, 02.11.2013: HK Triglav - Gipsy Girls Villach/Beljak (DEBL)
sobota, 30.11.2013: HK Triglav – HDK Maribor (DPS)
sobota, 07.12.2013: HK Triglav - DEC Dragons Klagenfurt/Celovec (DEBL)
nedelja, 15.12.2013: HK Triglav - Gipsy Girls Villach/Beljak (DEBL)
nedelja, 05.01.2014: HK Triglav – HK Olimpija (DPS)
sobota, 11.01.2014: HK Triglav - EHV Sabres Wien/Dunaj (DEBL)
nedelja, 09.02.2014: HK Triglav – HDK Maribor (DPS)
nedelja, 02.03.2014: HK Triglav – HK Olimpija (DPS)


Razpored DEBL
Razpored DPS