ORLICAM PET TOČK V DVEH DNEH

27.10.2012

Domačinke so že v začetku pokazale, da se orlicam obeta zelo težka tekma. Takoj je bilo opaziti močan pritisk domačink, ki so z izjemnim drsanjem z lahkoto držale ravnotežje na igrišču. Toda že prva napaka jih je stala vodstva orlic. Sledi nespretna menjava Triglavank in izenačenje. Toda orlice so do konca z malo sreče še enkrat povedle. V drugi tretjini še ena neodgovorna menjava, o so imele celo igralko več, hitra kontrta in izenačenje na 2:2. V zadnji tretjini so orlice oblegale vrata domačink, toda vratarka Celovčank je bila tokrat poglavje zase. Nemogoče obrambe so dale vspodbudo tudi igralkam in sledila je nova kazen. Domačinke so povedle z 3:2. Nato pa 10 minutno obleganje vrat domačink – prave vragolije domače vratarke, toda do izenačenja je končno prišlo v končnici tekme. Tudi v podaljšku se mreži nista zatresli. V izvajanju kazenskih strelov pa se je izkazala vratarka gostji Hedvika Korbar, ki je obranila vse tri strele domačink. Medtem pa je v drugem poizkusu za orlice zadela Irena Kraner in tretjega strela sploh ni bilo potrebno izvesti.

Pet točk v dveh tekmah ob prejšnjih dveh zmagah v gosteh je zelo lep uspeh, a Cveto Hafner z izkupičkom ni zadovoljen, saj so to bili nasprotniki v našem rangu in tu vsaka izgubljena točka lahko pomeni zelo veliko. Spomnimo se samo lanske sezone, ko so bile na koncu četrte, z točko več pa bi celo osvojile drugo mesto v razširjeni Avstrijski ligi. Začelo se bo tudi državno prvenstvo, v ligi DEBL pa bodo nasprotniki veliko boljši od sedanjih. Toda optimizma tako v vodstvu kot pri igralkah ne manjka, vsi v en glas zatrjujejo, da bodo presenetili tudi kašnega favorita in poskušali nadoknaditi izgubljeno točko v Celovcu.

DEC DRAGONS CELOVEC - TRIGLAV KRANJ 3:4 PS (1:2,1:0,1:1)

Strelke za Triglav:

 

petek,26.10.2012:
V 3 krogu razširjene avstrijske hokejske lige DEBL so igralke kranjskega Triglava prvič igrale doma in zrežirale ob koncu tekme pravo poslastico za ljubitelje hokeja. Po lepi igri v prvi tretjini so orlice vodile 2:0, pa čeprav so zadetka dosegle v zadnjih treh minutah tretjine. Druga tretjina pa prava katastrofa, ne samo rezultatsko temveč tudi v igri. Orlice niso zadele niti stoodstotnih priložnosti, gostje pa so znižale na 2:1. V tretji tretjini so gostje v 47 minuti rezultat izenačile in napovedale zanimivo končnico. Od  52 minute pa so se začeli juriši domačink in zadetek je dobesedno visel v zraku toda plošček ni hotel v gol. Tako kot v Beljaku so orlice 2 minuti pred koncem zadele za 3:2. Po tridesetih sekundah za 4:2, ter pol minute pred koncem, ko so imele igralko manj in je gostujoči trener potegnil vratarko iz vrat še 5 zadetek za končnih 5:2

TRIGLAV KRANJ - DIE ADLER EC KITZBUHEL 5:2 (2:0,0:1,3:1)
Zadetke so dosegle:
16:56 Haus Katarina
19:02 Kraner Irena
57:32 Duh Mojca
58:29 Hafner Špela
59:16 Vakaričič Nadja

Že danes igrajo dekleta novo tekmo v Celovcu proti DEC Dragons Klagenfurt.