EBYSL: Z ZMAGO IZ TIVOLIJA

18.11.2016

HK OLIMPIJA : HK TRIGLAV 2:3 (0:1, 1:1, 1:0, 0:0) - PS 

 

V precej komornem vzdušju dvorane Tivoli, ki brez glasbe med ogrevanjem in igro spominja na vse kaj drugega kot na hokejsko tekmo, sta se pomerili tokrat precej okrepljena Olimpija proti Triglavu, pri katerem še vedno ni nastopil poškodovani Žan Markič, sta pa bila na voljo zato preostala manjkajoča igralca prejšnje tekme, Krištof Potočnik in Maj Tavčar.

Tekmo so podjetneje začeli domačini, že v prvi minuti so imeli priložnost tudi v igri z igralcem več, kar pa jim ni pomagalo - še več, Krištof Potočnik je v solo akciji z igralcem manj, celo povedel orle v vodstvo z 0:1, kar je bil tudi končni izid prve tretjine.

Hitro so zmaji izenačili rezultat na 1:1, v 23. minuti so izkoristili napako gostvo v srednji trejini in Roku Klanšku ni bilo težko premagati sicer ponovno zelo zanesljivega Kristjana Šenka. Približno na polovici srečanja so Kranjčani ponovno povedli, Jan Lampič je pripeljal pak v napadalno trejino, ga prepustil Krištofu Potočniku, ta ga je podal na modro črto, kjer je Urban Ban ustrelil iz prve, pred vrati pa je bil najspretnejši, tudi z nekaj sreče Anže Prostor, od katerega se je pak odbil v gol. Prednost enega zadetka pred zadnjim delom igre, je obetala trd boj do konca.

Tretji del se je začel podobno kot prejšnji, po dobljenem buliju domačinov pred vrati Triglava, je Nik Grahut neubranljivo zadel za izenačenje. Do konca tretjine so domačini sicer več streljali, gostje pa imeli lepše priložnosti za dosego zmagovitega zadetka do katerega pa ni prišlo, zato je sledil podaljšek. 

V podaljšku treh proti trem, smo videli cel kup lepih akcij in priložnosti, vedno pa sta bila na koncu zmagovalca oba vratarja, ki sta z odličnimi posredovanji pripeljala tekmo do odločitve v kazenskih strelih. V teh pa je za Olimpijo zadel samo Matjaž Šubic, za Triglav pa Krištof Potočnik in Jaša Jenko, kar je pomenilo, da so dve točki osvojili Kranjčani.

V nedeljo odhajajo naši fantje na Dunaj, k vodilni ekipi skupine B.

 

STATISTIKA TEKME: 

 

VIDEO TEKME: