U18: Domači popravili vtis iz Tivolija

03.12.2018

Kratek pogled nazaj: V oktobru sta Triglav in Olimpija zadnjič prekrižala palice, v tekmi izključitev – 40 minut malih kazni – nobeno od moštev ni prikazalo dobre igre, zmaga je ostala v Ljubljani. V nedeljo pa smo videli povsem drugačen pristop – hitra in agresivna igra izenačenih moštev je do zadnje sekunde navduševala navijače obeh strani.
Kar šestkrat se je zamenjalo moštvo v vodstvu, vsako moštvo pa je bilo v vodstvu skupaj zgolj 6 minut. Kazni so bile vsega štiri, po dve na vsaki strani, in prav vse kazni so nasprotniki tudi izkoristili in zadeli. Med 38 oziroma 36 streli na gol smo slišali vsaj petkrat zvok vratnice, dvakrat pa videli tudi reševalca, ki je po neuspešnem napadu preverjal, če je z vratarjem vse v redu. Ob tem pa veseli pester nabor strelcev in podajalcev na domači strani, saj so ob dveh zadetkih N. Burgarja po enega spravili za vratarjev hrbet tudi D. Klemenčič, Ž. Udir in M. Jazbec st. V igro se je lepo vklopil tudi G. Pogačar, ki je prišel iz jeseniškega kluba.
Kljub porazu v podaljšku in zgolj eni osvojeni točki pa se moramo veseliti naslednjih tekem, ki bodo zagotovo prinesle odmik od dna lestvice, če bodo fantje le pokazali takšen zagon.