Mladinci

U18: GLADKO PREMAGALI VODILNE

04.01.2018

Prva tekma v novem letu, je mladince čakala pri vodilni ekipi IHL, na Jesenicah. Za nameček, je iz različnih razlogov manjkalo nekaj standardnih članov orlov, na led Podmežakle je tako zadrsalo zgolj 13 igralcev in en vratar, domačini pa so klub manjku nekaj njihovih fantov, še vedno napolnili svojo klop do zadnjega moža. Zanimivo je tudi, da sta vse tekme, vključno z današnjo dobili gostujoči moštvi.

Obe ekipi sta imeli v svojih vrstah tudi igralce kadetske ekipe, bolj pa so se izkazali kranjski, saj so za prva dva zadetka poskrbeli prav najmlajši člani ekipe, prvega je dosegel Nejc Burgar po podajah Nika Mravlje-Lombarja in Ožbeja Janežiča, slednji pa je odbitek strelca prvega zadetka, pospravil v mrežo za vodstvo z 0:2, kar je bil končni izid prve tretjine.

V drugi tretjini so imeli najprej priložnost domačini, ko so poskušali v igri z igralcem več doseči priključek, a je bila očitna kvaliteta na strani gostov, ki so bili boljši tudi z igralcem manj, ko so vodstvo po podaji Jaše Jenka in strelca Maja Tavčarja še povišali. Dobro minuto pred koncem tega dela igre, pa smo videli tudi najlepŠo akcijo na tekmi, v kateri sta s hitrimi podajami Maj Tavčar in Nik Mravlje Lombar zaposlila Gala Žagarja, ki je pak poslal pod prečko nemočnega domačega vratarja.

V zadnjem delu so gostje zadovoljni z vodstvom nekoliko stopili s plina, še toliko bolj, ko so v 45. minuti povedli že z neulovljivih 0:5 (Nace Vilfan po podaji Jaše Jenka), kar so s pridom izkoristili borbeni domačini in do konca tekme vsaj ublažili poraz.

Prvenstvo se nadaljuje v nedeljo, ko Triglavani gostujejo v Tivoliju, tekma bo ob 18.30 uri.

 

HD MLADI JESENICE : HK TRIGLAV 2:5 (0:2, 0:2, 2:1)

 

ZAPISNIK TEKME: