U18: MLADINCI POVEDLI V POLFINALU

11.03.2017

Zalog, 10.3.2017

Sodniki: Černe, Javornik, Snoj

1. tekma polfinala

 

HK SLAVIJA JUNIOR : HK TRIGLAV 1:2 (0:0, 0:2, 1:0) 0-1 v zmagah

 

Mladinci so pričeli s končnico, po izstopu Bleda in neigranju Crvene zvezde so v borbi za naslov tako ostala samo še štiri moštva. Za razliko od rednega dela, ko so slovenska moštva večino tekem igrala oslabljena, saj je dobršen del fantov v klubih igral za svojo U20 ekipo v ligi EBYSL, so tokrat vsi nastopili s svojimi najboljšimi.

Tekma v Zalogu sicer ni postregla z lepim hokejem, igralci se pač zavedajo da v končnici šteje samo končni rezultat. Domačini so v prvi tretjini bili precej več pri paku, tudi imeli več poskusov na vrata odličnega Uroša Plavca, ki pa se ni pustil presenetiti in tako golov v tem delu nismo videli.

V drugem delu so po začetnem otipavanju, naši fantje vendarli nekoliko stopili na plin, v 29. minuti je Gašper Konc lepo odbil oz. podal do Patrika Rozmana, ki je praktično sam pridrsal pred domačega vratarja in ga z visokim strelom premagal. Nepolne štiri minute kasneje so orli izkoristili še igro z igralcem več, s strelom v isti zgornji kot, kot pred tem Rozman, je bil tokrat natančen Anže Prostor. Do konca tretjine zadetkov nismo več videli, so bili pa gostje še vedno nevarnejši.

V zadnjem delu še vedno nismo videli pretirano dobrega hokeja, domači so nekoliko več poskušali, gostje pa bili v svojih strelih nevarnejši. So pa deset minut pred koncem domači le uspeli premagati Plavca, ko je pak nepričakovano dobil Martin Ferle in se sam znašel pred njim, ter neubranljivo zadel. Za bolj zanimivo končnico je poskrbel zgolj glavni sodnik, z nekaj nerazumljivimi izključitvami in naknadnimi kompenzacijami, rezultat pa se ni več spremenil.

Moštvi igrala na dve zmagi, druga pa bo na vrsti v Kranju v ponedeljek, 13.3.2017 ob 16.15 uri.

 

Strelci:

0:1 TRI Rozman (Konc, Prostor) 29´

0:2 TRI Prostor (Vilfan) 33'

1:2 SLA Ferle 50'

 

Streli na gol:

SLAVIJA JUNIOR 33 (13, 8, 12)

TRIGLAV 29 (8, 12, 9)

 

Obrambe vratarjev:

Dvoršak 27/29 - 93 %

Plavc 32/33 - 97 %

 

Kazni:

SLAVIJA JUNIOR 10 (2, 4, 4)

TRIGLAV 10 (2, 4, 4)

 

HK SLAVIJA JUNIOR: Dukarič, Dvoršak; Skerlep M., Poklukar, Lampič, Primar, Černe, Bernard, Glavan, Jeriha, Ferle, Širovnik, Bukovec, Prodan, Ilovar, Trškan, Skerlep G., Bohinc; Trener: Jaka Adlešič

 

HK TRIGLAV: Plavc, Pelko; Stan, Jenko, Štenkler, Tavčar, Prostor, Brus, Udir, Pavc, Janežič, Žagar, Rozman, Vilfan, Kleindienst, Konc, Morel, Nadižar; Trener: Kern Mitja