U18: MLADINCI V FINALU

14.03.2017

Kranj, 13.3.2017

Sodniki: Japelj, Čertanc, Režek

2. tekma polfinala

 

HK TRIGLAV : HK SLAVIJA JUNIOR 4:1 (0:1, 1:0, 3:0) - 2:0 v zmagah

 

Mladinci so po zmagi v Zalogu, dobili tudi drugo tekmo polfinala na domačem ledu in se s tem uvrstili v finale, kjer se bodo pomerili z Jeseničani, ki so v polfinalu gladko odpravili zeleno-bele iz Tivolija. 

Tudi druga tekma je bil negotova vse do konca, zadnja dva zadetka sta bila namreč dosežena v prazno mrežo. V prvi tretjini so podjetneje začeli domačini, ko pa jim kljub premoči ni uspelo premagati gostujočega vratarja Tima Dvoršaka, je v 9. minuti sledila kazen, s svojim šele drugim strelom na tekmi, so založani povedli, s strelom iz modre črte je pokritega domačega vratarja Uroša Plavca premagala Žan Poklukar. Tudi do konca tega dela so bili nevarnejši Založani.

V drugem delu so domačini poskušali izenačiti, v 27. minuti jim je to tudi uspelo, ko je dolgo podajo Anžeta Prostorja izkoristil Jaša Jenko in s strelom med nogama premagal gostujočega vratarja. Neodločen izid po drugi tretjini je obetal še kako zanimivo nadaljevanje.

Odločno so orli krenili na gol Slavije junior v začetku tretje tretjine. Že po dobrih dveh minutah je Gaber Podrekar (sodniki so sicer podajo pripisali Petru Pavcu) lepo prepustil pak Anžetu Prostorju, ki je po desnem krilu krenil v napad in neubranljivo zadel za vodstvo domačih. V nadaljevanju smo videli še precej razburljivih situacij pred obema vratarjema, tudi nekaj medsebojnega obračunavanja, vse do predzadnje minute pa ni bilo več zadetkov. Minuto in 24 sekund pred koncem je gostujoči trener vzel pol minute odmora, iz vrat potegnil še vratarja, že po 12. sekundah nadaljevanja, pa je Anže Prostor preko celega igrišča zadel prazno mrežo za 3:1. Za piko na i, sta vsega 10 sekund pred koncem tekme poskrbela še Maj Tavčar, ki je dobil buli pred svojim golom in povratnik po poškodbi Jakob Jugovic, s še enim strelom prek celega igrišča v prazno mrežo, za končnih 4:1 in potrditev uvrstitve v finale.

V finalu se bodo tako Triglavani pomerili s favoriziranimi Jeseničani, ki so v drugem polfinalu z dvema zanesljivima zmagama odpravili Olimpijo. Prednost domačega igrišča bodo vseeno imeli Kranjčani, saj so bili višjeuvrščeno moštvo rednega dela.

 

Strelci:

0:1 SLA Poklukar (Jeriha) 9'

1:1 TRI Jenko (Prostor)27'

2:1 TRI Prostor (Pavc) 43'

3:1 TRI Prostor 59' EN

4:1 TRI Jugovic (Tavčar) 60' EN

 

Streli na gol:

TRIGLAV 34 (10, 11, 13)

SLAVIJA JUNIOR 29 (7, 12, 10)

 

Obrambe vratarjev:

Plavc 28/29 - 96,6% 

Dvoršak 31/32 - 96,9%

 

Kazni:

TRIGLAV 14 (2, 4, 8)

SLAVIJA JUNIOR 6 (2, 0, 4)

 

HK TRIGLAV: Plavc, Pelko; Stan, Jenko, Štenkler, Tavčar, Prostor, Brus, Udir, Pavc, Janežič, Žagar, Vilfan, Kleindienst, Konc, Morel, Nadižar, Jugovic, Podrekar, Kremenovič; Trener: Kern Mitja

 

HK SLAVIJA JUNIOR: Dukarič, Dvoršak; Skerlep M., Poklukar, Primar, Černe, Bernard, Jeriha, Ferle, Širovnik, Bukovec, Prodan, Ilovar, Trškan, Skerlep G., Bohinc, Povše; Trener: Jaka Adlešič

 

VIDEO POSNETEK TEKME: