U18: ODLIČEN UVOD V POLFINALE

11.03.2018

Mladinci so šele v petek pozno zvečer, dočakali svojega tekmeca v polfinalu, to pa so bili vrstniki iz Beograda, ki so z 2:1 v zmagah izločili Olimpijo. S tem uspehom, so se Beograjčani samozavestno zoperstavili Kranjčanom, ki pa so v prvo tekmo polfinala vstopili odločno in vsaj toliko samozavestno kot gostje.

Prva polovica tretjine je sicer minila v rahli premoči domačih, druga pa je bila povsem njihova, saj so do konca 20. minute dosegli kar tri zadetke. Streli 11:7.

Na začetku druge tretjine, so gostje poskušali čim hitreje znižati domače vodstvo, a so se Triglavani na čelu z zanesljivim Majem Pelkom v golu ubranili, ko pa je eden najmlajših na ledu Nejc Burgar ušel v protinapad, preigral še enega gostujočih branilcev in zatresel mrežo najbrž uvideli, da se danes ne bodo zadovoljni vrnili domov. Vsega štiri sekunde pred koncem 40. minute je po dobljenem buliju Jana Pavloviča zadel še Nik Mravlje Lombar za visokih 5:0. Streli 8:6.

Gostje so se v zadnji tretjini, verjetno utrujeni od dolgih voženj v zadnjem vikendu ter zavoljo visokega vodstva domačih, bolj kot s hokejem "ukvarjali" s prekrški, kar so člani prve napadalne trojke, Maj Tavčar, Nace Vilfan in Jaša Jenko kaznovali v igri z dvema in enim igralcem več, ter tekmo zanesljivo pripeljali do konca. Streli 17:7.

Povratna tekma bo v torek, 13.3.2018 v beograjski Hali Pionir, polfinale pa se igra na dve dobljeni tekmi.

Drugi polfinalni par med Jeseničani in Založani bo na sporedu v ponedeljek, 12.3.2018 v dvorani Podmežakla.

 

HK TRIGLAV : SKHL CRVENA ZVEZDA 7:0 (3:0, 2:0, 2:0) - 1:0 v zmagah - klik