U18: PO PREOBRATU V FINALE

14.03.2018

S popotnico visoke zmage, so mladinci odpotovali na povratno tekmo v Beograd. Da bo v Hali Pionir težje kot doma, je bilo jasno že pred tem, da pa bomo videli pravi triler pač ne.

Domačini so vstopili v tekmo kot je bilo pričakovati, agresivno in napadalno, gostje pa se te igre niso ustrašili, a bili izjemno nenatančni pri zaključnih strelih, saj je večina le teh zletela mimo vrat in niso šteli niti v statistične podatke. So pa zato Beograjčani izkoristili napako v obrambnih nalogah Kranjčanov in v 9. minuti srečanja povedli z 1:0, kar je bil tudi končni izid po 20-ih minutah.

Ko so rdeče-beli v 24. minuti, v razmaku samo 13-ih sekund zadeli še dvakrat in ušli na 3:0, trenerju gostov Edu Hafnerju, ki je nadomeščal Mitjo Kerna ni ostalo drugega kot, da vzame polminutni odmor in umiri svoje varovance. Po tej prekinitvi so se fantje zbrali in vendarle zaigrali odgovorneje v obrambi in kombinatorneje v napadu, kar je botrovalo dvema zadetkoma Jaše Jenka, podaji sta si vsak pri enem golu prislužila Kremenovič Đorđe in Nejc Burgar.

Vstop v zadnji del igre ob golu zaostanka za goste, je ob nekoliko spremenjenih postavitvah v njihovih vrstah, obetal juriš na zmago in finale. A domačini so se dobro uprli, na žalost tudi s pomočjo sodnikov, ki so v celotni tekmi dosodili kar pet 2-minutnih kazni za naše fante medtem, ko so pri domačih nekajkrat zamižali na obe očesi ali pogledali nekoliko vstran in niso našli razloga za prekršek.

Bolj se je tekma bližala 60. minuti, bolj se je pritisk stopnjeval in ko je slabih pet minut pred koncem rednega dela po podaji Maja Tavčarja Jaša Jenko dosegel hat-trick, se je vsaj nekoliko lažje zadihalo tudi na klopi Kranjčanov. Val navdušenja na gostujoči klopi, pa je zajel igralce dobre pol minute kasneje, ko je ponovno Maj Tavčar podal do Naceta Vilfana, ki je s pravim projektilom razparal mrežo gostov, za prvo vodstvo Orlov na tekmi in kot se je kasneje izkazalo tudi zadetkom za finale IHL do 18 let.

Beograjčani so tri minute pred koncem ponovno dobili priložnost z igralcem več, iz svojih vrat potegnili tudi vratarja, a so bili gostje celo bližje zadetku, saj se vratar Maj Pelko ni pustil presenetiti medtem, ko je dvakrat plošček za las zgrešil prazna vrata na drugi strani.

 

SKHL CRVENA ZVEZDA : HK TRIGLAV 3:4 (1:0, 2:2, 0:2) - 0:2 - v zmagah - KLIK