U13: Poraz na derbiju v dvorani Podmežaklo

22.10.2019

Selekcija U-13 se je tokrat v derbiju 6. kroga IHL lige v  dvorani Podmežakla pomerila z ekipo domačih Jesenic in izgubila z rezultatom 7-3. V prvi tretjini, ki so jo domači dobili s 3-2, so mladi Orli rezultatsko še nekako sledili tokrat zelo razigranim Jeseničanom, ki so povedli v 4. minuti. Mladi Orli so izenačili pet minut kasneje, ko je po podaji Gabra Zupan Škrlja zadel Svit Habjanič. Varovanci trenerja Domna Jemca so povedli v 17. minuti, ko je po lepi podaji Marka Ložarja zadel Miha Perčič. A mladi Jeseničani so hitro vrnili udarec in še v isti minuti izenačili na 2-2 ter za nameček štirideset sekund kasneje dosegli še gol za 3-2. Pošteno je treba priznati, da tokrat povsem zasluženo.

V drugi tretjini se je nadaljevala podobna igra. Jeseničani so bili za odtenek hitrejši, močnejši v dvobojih, posledica terenske premoči pa sta bila dva nova zadetka v mreži vratarja Erika Cuznarja. Tudi v tretji tretjini se razmerje moči na ledu ni spremenilo, Jeseničani so zadeli še trikrat, mladim Orlom pa je pred koncem preko Gabra Zupan Škrlja, ki je zadel po podaji Roka Nagliča in Svita Habjaniča, uspelo le nekoliko ublažiti izzid.

Naslednjo soboto mladi Orli gostujejo še v dvorani Tivoli pri Olimpiji, s katero imajo še nekaj neporavnanih računov iz pretekle sezone, ko so bili Ljubljančani boljši v dvoboju za tretje mesto v IHL ligi. Tekma v dvorani Tivoli se prične ob 13.00 uri.

Avtor: Miha Škrlj