U15: Po razburljivi tekmi zmaga v Zalogu

22.10.2019

Selekcija U-15 v katero se je po poškodbi vrnil pomembni člen Tim Veternik, je v tekmi 6. kroga v izjemno razburljivi tekmi po podaljšku premagala ekipo zaloške Slavije z izzidom 4-3.

Tekma je bila razburljiva in napeta od prvega piska sirene dalje, prvi pa so se tokrat veselili domači. Na izenačenje ni bilo treba dolgo čakati, po lepem prodoru in podaji Maja Bertonclja je izenačil že prej omenjeni povratnik Tim Veternik. Ista naveza je na skoraj identičen način udarila tudi nekaj minut kasneje. Z izidom 2-1 za mlade Orle se je prva tretjina tudi končala.

Tudi v nadaljevanju smo spremljali podobno hokejsko predstavo. Na 3-1 so mladi Triglavani povišali potem, ko je po izjemni podaji Mateja Kuharja zadel Jan Bitežnik. Domači so vse moči usmerili v napad in do konca druge tretjine uspeli enkrat premagati tokrat sicer izjemno zanesljivega vratarja gostov Gala Ocepka, ki je domačim ubranil tudi kazenski strel. Dobro hokejsko predstavo smo spremljali tudi v tretji tretjini, ki so jo za odtenek srečnejši domači dobili z 1-0 in odločali so podaljški s po tremi igralci v polju. 

Prvo priložnost so dobili domači a so bili nekoliko neprevidni, izgubili plošček - Luka Kuhar je podal do Maja Bertonclja, ki je lepo zadel za zmago varovancev trenerja Jureta Kozjeka s 4-3.

V naslednjem krogu mladi Orli v Dvorani Zlato polje gostijo ekipo HKMK Bled. Tekma bo v nedeljo, 27.10. 2019, ob 13.00 uri. Vabljeni!

Avtor: Miha Škrlj