Zadnja novica

URNIK TRENINGOV

U17: Poraz proti KAC-u po zelo dobri igri

31.10.2019

Kljub temu, da so mladi Orli izgubili tekmo 11. kroga proti ekipi celovškega KAC-a, ki na lestvici IHL lige zaseda tretje mesto z osmimi zmagami in tremi porazi je potrebno mlade orle pohvaliti za eno boljših predstav v letošnji sezoni. Tokrat so bili na ledu popolnoma enakovredni gostom iz Celovca, ki so v prvi tretjini sicer povedli z 1-0, a so si tudi domači ustvarili kar nekaj lepih priložnosti.

Nagrada za dobro igro je prišla v 33. minuti, ko je ob igri z igralcem več po podaji Jana Bitežnika zadel Žiga Arh. Do konca druge tretjine so z nekaj sreče gostje sicer dosegli dva gola, a domačih to ni zmedlo, saj so še vedno igrali zelo dobro ter si ustvarjali priložnost. Eno od njih je v zadnji minuti druge tretjine izkoristil Jan Bitežnik, ko je oo podaji Verčar Bena, zadel z res lepim in natančnim strelom. Gostje so tako tudi pred zadnjo tretjino vodili le za gol.

V zadnji tretjini so sicer igralci KAC-a hitro zadeli, a se domačli tudi tokrat niso predali. Ves čas so iskali priložnosti za znižanje izzida. To jim je uspelo slabe tri minute pred koncem, ko je po podaji Lovra Zupan Škrlja in Jakoba Laha zadel Maj Bertoncelj. Do konca tekme so domači poizkušali vse, da bi tekmo pripeljali do podaljškov, Urbana Hafnerja je zamenjal šesti igralec v polju, a izenačenja tokrat žal ni bilo, gostje pa so z zadetkom v prazno mrežo postavili končni izid 3-5. Kljub porazu si mladi Orli za predstavo zaslužijo vse pohvale.

V naslednjem krogu selekcija U-17 igra v Mariboru proti tamkajšnjim Lisjakom, ki na lestvici IHL lige zasedajo sedmo mesto s štirimi zmagami in sedmimi porazi. Tekma v Ledni dvorani Maribor se prične ob 13.30.

Avtor: Miha Škrlj