JESENIČANI IZSTOPILI IZ LIGE INL

31.08.2012

Z avstrijske hokejske zveze so uradno sporočili, da Acroni Jesenice po odpovedi nastopov v Ligi Ebel v prihodnji sezoni ne bodo nastopile niti v novoustanovljeni Mednarodni ligi. Nekoč ponos slovenskega hokeja se je očitno znašel v brezizhodnem položaju. Na avstrijski zvezi so novico sprejeli nekoliko presenečeno, čeprav na Jesenicah že vse od začetka meseca nimajo upravnega odbora, na poletni hokejski ligi na Bledu pa so igrali s prostovoljci.

 

Če ne bo zadnji trenutek kakšnega nepričakovanega obrata - avstrijska zveza bo skušala čim prej poiskati nadomestno moštvo, bo liga INL v  sezoni 2012/03 potekala le s šestimi udeleženci, med katerimi bosta ljubljanska Slavija in kranjski Triglav.

Sekretar Hokejske zveze Slovenije Dejan Kontrec je potrdil, da kljub velikim naporom niso uspeli obnoviti uprave za jamstvo udeležbe obubožanih Jesenic v novi hokejski ligi. Avstrijska zveza je novico o odpovedi sprejela z začudenjem, še zlasti ker sodelovanje Jesenic v tem novoustanovljenem prvenstvu nikoli ni bilo vprašljivo.