OBISK IZ MONTREALA NA ROJSTNI DAN HOKEJA

U16
U18

03.03.2015

Na današnji dan pred 140 leti, torej 03. 03. 1875 je bila odigrana prva organizirana tekma hokeja na ledu v Montrealu v Kanadi. Tekma se je prvič odigrala po takratnih hokejskih pravilih in s pravimi sodniki, prav zato so pri IIHF to tekmo in ta datum, leta 2002 določili kot rojstni dan današnjega hokeja na ledu.

In prav danes, 03.03. 2015 je v Kranju gostovala ekipa Team Montreal iz Kanade U17, ter se pomerila z našimi kadeti v prijateljski tekmi, kjer obramba ni bila prva skrb ekip, bolj se je pazilo, da ni prišlo do nepotrebnih poškodb.

Ravno zato so na svoj račun prišli obiskovalci tekme, videli so namreč kar 15 zadetkov, kljub nespornemu renomeju gostov, pa so "Orli" dokazali, da v mlajših kategorijah Slovenci ne zaostajamo za vrstniki hokejsko precej bolj razvitih držav, prav nasprotno - zmaga je namreč ostala doma, končni rezultat je bil 9:6 za domačine.

S tem smo tudi v Kranju počastili rojstni dan hokeja na ledu, še eno tekmo proti ekipi iz Montreala pa bodo jutri odigrali mladinci.