ORLI LETIJO DALEČ

12.09.2015

Nekdanji orli tudi v novi sezoni osvajajo ledene ploskve v tujini. Letos jih bo tam sicer več nastopilo v dresih različnih, kar štirih slovenskih klubov.

 

ČEŠKA

Žiga Pavlin se bo po italijanskih, švedskih in rusko-kazahstanskih ledenih ploskvah letos, v šesti ˙tuji˙sezoni, za ploščkom podil po češkem ledu. Okrepil je znamenito praško Slavio, ki je lani iz extralige sicer izpadla v 1. češko ligo, a načrtuje povratek med elito po hitrem postopku.
 

FRANCIJA

V Franciji in tamkajšnjem Epinalu, s katerim se je lani uvrstil v finale francoskega tekmovanja, tudi letos ostaja napadalec Anže Kuralt, kar bo njegova četrta sezona na tujem.  Napadalec Mitja Šivic, že 11. leto legionar, se je iz Grenobla preselil v Lyon, trener Edo Terglav pa je iz Briancona presedlal na klop Grenobla, lani najboljše ekipe rednega dela tekmovanja in zmagovalca pokala.

Kje bo kariero nadaljeval branilec Jakob Milovanovič, za katerim je 10 let tujine, v kateri se je preizkusil v francoski, slovaški, italijanski, poljski in danski ligi, še ni znano.
 

AVSTRIJA/SLOVENIJA

Na ledu mednarodne srednjeevropske in nam dobro poznane lige EBEL bo v dresu ljubljanske Olimpije ob že od lani pridruženim vratarju Tomažu Trelcu, branilcu Mihi Logarju in napadalcu Luki Kalanu, letos znova drsal tudi branilec Andrej Tavželj. Andrej bo v Tivoliju,  po izkušnjah v Franciji, Italiji, Slovaški in ruski VHL ligi, kjer je lani slavil naslov prvaka, tudi (so)kapetan zelenega moštva.

Na ledu avstrijsko-slovenske lige INL bodo barve svojih klubov branili v dresu Jesenic vratar Žan Us in napadalec Tadej Čimžar, v dresu Celja vratar Rok Stojanovič in napadalec Žan Zupan ter v dresu zaloške Slavije napadalec Sebastjan Grošelj.
 

ŠVICA

Med igralci mlajših kategorij bo v Švici za moštvo Rapperswill-Jona Lakers U15 nastopal Lenart Markun.