REPREZENTANCA U18 NA SP DIV I NA SLOVAŠKO

09.04.2012

V sredo se v slovaškem Pieštanyju pričenja svetovno prvenstvo Divizije I-A reprezentanc do 18 let, na katerem bo svojo priložnost preboja v elito iskala tudi slovenska izbrana vrsta. V vrstah risov se bodo borili trije hokejisti Triglava – branilci Miha Potočnik in Jure Stan ter Miha Logar, zdaj sicer že dve sezoni branilec Salzburga II . Četrti, napadalec Blaž Škrjanec, bo med rezervnimi igralci in bo vskočil v primeru poškodb.

Tekmeci Slovenije bodo reprezentance Slovaške, Norveške, Francije, Italije in Japonske. Mladi reprezentanti si bodo pod vodstvom selektorja Valerija Šahraja skušali izboriti preboj v svetovno elito, ki se jim je lani v Mariboru za las izmuznil. Naloga ne bo lahka, saj sta Slovaška in Norveška še lani nastopali med najboljšimi, a z borbenostjo, željo po uspehu in kančkom sreče, cilj ne more izostati.

Seznam reprezentantov:
Vratarja: Trelc Tomaž, Vilman Grega
Obramba: Potočnik Miha, Stan Jure, Logar Miha, Jeklič Aljaž, Kraigher Luka, Kozar Nejc, Repe Jurij
Napadalci: Ograjenšek Tim, Bernik Anže, Snoj Tadej, Drozg Klemen, Hadžič Sebastjan, Jazbec Vid, Kelc Tadej, Knez Blaž, Pem Vik, Petelin Luka, Podrekar Jaka, Uduč Aljaž, Vinčec Luka
Rezervni igralci: Škrjanec Blaž, Krajnik Dejan, Török Anže in Zupan Gregor.

Razpored prvenstva:
11.04.,12:00 Japonska – Slovenija
12.04.,12:00 Slovenija – Francija
14.04.,19:00 Slovaška – Slovenija
15.04.,15:30 Slovenija – Norveška
17.04.,14:45 Slovenija – Italija