KRANJSKI FESTIVAL ŠPORTA 2015

08.09.2015

V Kranju se bo naslednji teden, v času od torka, 15. do sobote, 19. septembra, v organizaciji Športne zveze Kranj, odvijal prvi kranjski Festival športa Kranj 2015, tokrat pod naslovom »aktivno preživljanje prostega časa«. Potekal bo na več lokacijah, predvsem na športnih objektih in površinah v Kranju, in bo ponujal različna športna tekmovanja ter predstavitve športnih društev in njihovih športnih panog, v katere se lahko vključijo otroci, mladina, odrasli in starejši.

Na festivalu se bo predstavil tudi HK Triglav Kranj, ki bo na športni tržnici s stojnico in nagradno igro prisoten v sredo, četrtek, petek in soboto med 16h in 19h, v soboto tudi med 10h in 13h (v primeru dežja predstavitev na stojnicah odpade), v petek med 16h in 20h pa bomo v Ledeni dvorani demonstrirali tekme hokejskih šol (16.00-17.00), kadetov (17.30.-18.30) in trening članov (18.45-19.45).

Za trenerje, starše in igralce znajo biti zanimiva predavanja, ki bodo potekala v predavalnici Pokritega Olimpijskeg abazena in sicer v torek. ob 19h na temo Aktiven življenjski slog in telesna dejavnost za zdravje odraslih in starejših, v četrtek, ob 19h Trening vzdržljivosti za športnike in športne rekreativce ter v petek ob 19h Športna prehrana in dodatki za uspešno športno pot.  

Več o Festivalu športa in zelo pestrem programu najdete na www.sportkranj.si, ter na facebooku pod Festivalsportakranj. Vabljeni na Festival športa in k obisku naših dogodkov!

V soboto, 19. septembra bo na Brdu pri Kranju potekal tradicionalni, že 15. Županov tek za razvoj socialnega podjetja Fundacije Vincenca Drakslerja. Udeleženci se lahko prijavijo za tek na 1.750 in 10.050-metrski razdalji. Prijavite se lahko kot posamezniki, (hokejske) družine ali skupine. Vabljeni k sodelovanju!


Že to soboto, 12.9. bo na Brdu potekal tudi Triglavov tek trojk. Podrobnosti tega dogodka najdete na http://www.triglavtek.si, prijave le še do jutri.